Imagini dramatice din interiorul mall-ului incendiat din Rusia, în timp ce un magazin supraviețuiește în mod miraculos

12.12.2022, 15:57

Incendiul mortal de la magazinul OBI din cadrul parcului de retail Mega Khimki din Rusia s-a soldat cu moartea unei persoane, dar, în mod miraculos, un magazin a reușit să supraviețuiască datorită serei în care era adăpostit. Alarmele de incendiu au fost oprite cu puțin timp înainte de incendiu din cauza lucrărilor de construcție în curs în interiorul clădirii, unde paznicul Serghei Smurov. Acesta a murit la fața locului.

Noile imagini din interiorul incendiului mortal de la mall-ul rusesc arată adevărata devastare a ceea ce s-a întâmplat, în timp ce a ieșit la iveală faptul că un magazin a reușit să supraviețuiască complet nevătămat.

Incendiul, care a avut loc vineri (9 decembrie), a izbucnit în interiorul magazinului OBI din partea de retail Mega Khimki din Moscova și a acoperit o suprafață de aproximativ 1.800 de metri pe 1.800 de metri,https://tacataca.prosport.ro/militanti-vegani-dezbracati-pozeaza-in-carne-umana-oricine-pretinde-ca-mananca-230420/ transmite dailystar.co.uk.

Un magazin supraviețuiește în mod miraculos

În interiorul magazinului aveau loc lucrări de dezvoltare, motiv pentru care orice formă de sistem de avertizare în caz de incendiu fusese dezactivat.

Caracteristicile structurale ale clădirii și încărcătura mare de combustibil au complicat eforturile de stingere a incendiului”, a precizat Ministerul pentru Situații de Urgență al Rusiei într-o actualizare pe rețelele de socializare la câteva ore după ce incendiul a pus stăpânire.

Imaginile dramatice care fac înconjurul internetului au dezvăluit dimensiunea flăcărilor

Acesta a afirmat inițial că incendiul a ajuns la 250 de metri pe 250 de metri, dar o sursă din cadrul serviciilor de urgență a declarat apoi că acesta s-a extins și a cuprins întregul centru comercial.

Martorii oculari spun că au auzit explozii, adăugând că mai întâi a luat foc acoperișul înainte ca focul să se extindă în toată clădirea.

“Acoperișul clădirii a luat foc. Suprafața [totală afectată] este de 250 de metri pătrați. Incendiul a fost clasificat ca fiind un incendiu de categoria trei [pe o scară de cinci]”, a declarat un purtător de cuvânt.

Ulterior s-a dovedit că alarmele de incendiu au fost oprite cu puțin timp înainte de incendiu din cauza lucrărilor de construcție în curs în interiorul clădirii, unde paznicul Serghei Smurov.

Acesta a murit la fața locului.

Într-o altă actualizare, ușor ciudată și miraculoasă, presa locală rusă raportează acum că doar un singur magazin a reușit să supraviețuiască incendiului fără nicio pagubă.

În interiorul magazinului OBI se afla un mic magazin de flori, adăpostit într-o seră.

Flăcările au fost văzute la doar câțiva metri de acesta, dar se susține că structura serei – realizată din sticlă și metal – a reușit să îl salveze de la o distrugere sigură.

Nu au fost făcute publice imagini ale serei neafectate, dar altele din interiorul clădirii arată cât de grav a fost incendiul.

Metalul contorsionat și structurile interne distruse pot fi văzute în întregul magazin, ceea ce face cu atât mai derutant faptul că o mică parte a acestuia a reușit să supraviețuiască.

O anchetă a poliției și a pompierilor cu privire la cauzele care au provocat incendiul masiv este încă în curs de desfășurare, iar un alt bărbat, numit doar Dzhanik, nu a fost încă găsit.

Se crede că acesta lucra ca operator CCTV în acel moment.

citește și...