În interiorul uriașului târg de carne din Rusia, unde rușii se adună pentru a cumpăra părți misterioase de animale

10.12.2022, 14:00

Piața gigantică de carne rusească din Ulan-Ude este cea mai mare adunare din Siberia de Est a rușilor înfometați de carne care caută să se aprovizioneze pentru acest an – și este foarte ieftină (la propriu). Imaginile de la eveniment arată o multitudine de standuri disponibile, cu articole de carne misterioase care sunt tăiate în bucăți cu topoare ținute în mână – carnea însăși este așezată pe un ciot de copac pentru tăiere.

Un uriaș târg rusesc de carne, care are loc doar două zile pe an, a fost organizat – și arată destul de sumbru.

Desfășurat în Ulan-Ude, un oraș situat în Serbia de Est, un teritoriu aflat în permanență sub zero grade Celsius, festivalul cuprinde sute de vânzători care vând produse din carne cu aspect misterios.

“Târgul de carne 2022”

Potrivit dailystar.co.uk., evenimentul se numește simplu “Târgul de carne 2022” și are loc pe șase platforme comerciale uriașe, în aer liber, în regiunea Buriatia.

Cel din acest an a avut loc într-o parcare din centrul comercial Capital Mall din oraș, la sfârșitul săptămânii trecute (2 și 3 decembrie).

Articole de carne misterioase care sunt tăiate în bucăți cu topoare

Potrivit presei locale, cei care au vizitat-o au putut cumpăra carne, pește, miere, fructe de pădure și alte produse agricole direct de la producătorii din mediul rural.

Având în vedere temperaturile scăzute din zonă, majoritatea produselor sunt cumpărate și depozitate pe tot parcursul iernii, deoarece vremea extremă face ca articolele să se degradeze mai greu.

Imaginile de la eveniment arată o multitudine de standuri disponibile, cu articole de carne misterioase care sunt tăiate în bucăți cu topoare ținute în mână – carnea însăși este așezată pe un ciot de copac pentru tăiere.

Arătând ca ceva ce ar fi picat cu siguranță testele de evaluare a gradului de igienă alimentară, alte articole din carne crudă sunt îngrămădite în cutii subțiri ca hârtia pe podea.

În fundal se văd, de asemenea, mai multe camioane pline de carcase de animale, în timp ce muncitorii sunt văzuți trăgând din ele produse care nu arată deloc proaspete pentru a fi vândute.

În ciuda faptului că au apărut aproximativ 40 de imagini de la eveniment, este extrem de greu de identificat ce reprezintă oricare dintre articole.

Cu toate acestea, un angajat a fost văzut vânzând picioare de vită crudă cu 20 de ruble bucata – ceea ce, la doar 26 de penny pentru un picior de vită, este decent în contextul crizei actuale a costului vieții.

Un articol conținea ceea ce poate fi descris doar ca fiind organele interne ale unui animal, alături de capete de pește – și ceea ce pare a fi un craniu de oaie putrezit.

Totuși, nu este totul rău, deoarece într-o zonă acoperită sunt observate tarabe cu fructe și legume proaspete, care vând produse locale, precum și ierburi și condimente.

Aceste tarabe par a fi curate și bine întreținute.

Zona este de fapt cunoscută pentru bucătăria sa.

Potrivit experților de la Real Russia : “Bucătăria din Buriatia este în mare parte influențată de viața nomadă a buriaților, a căror principală sursă de nutriție provine din hrana pământului lor.

Acestea fiind spuse, bucătăria națională buryat constă în mare măsură în preparate din carne, cartofi, culturi proaspete și alimente din lapte, cum ar fi salamat.”

Salamat este un fel de mâncare locală făcută din smântână și făină – numele înseamnă de fapt doar “mâncare albă”.

Sună la fel de sinistru precum arată festivalul cărnii.

 

citește și...