“Ieşiţi din apă! Acum!”. Clipe de coșmar pe o plajă din SUA. Doi rechini, filmaţi la o distanţă periculos de mică de mal

08.08.2022, 16:42

Rechinii observați în Florida în apă până la genunchi au făcut ca locuitorii de pe plajă să iasă în fugă din apă, marcând cel mai recent incident în cadrul unei creșteri a numărului de apariții ale prădătorilor masivi de-a lungul țărmurilor din nord-estul SUA.  Turiştii veniţi să se relaxeze pe o plajă din Florida,  au observat doi rechini aflaţi la mică distanţă de mal, acolo unde apa ajungea la nivelul genunchilor.

Oamenii de pe plajă de pe litoralul din Jacksonville au început să țipe sâmbătă în jurul prânzului, în timp ce un bărbat își flutura mâna în aer cerând ajutor.

Momentul a fost filmat, iar în imagini se aude cum oamenii se avertizează cu privire la pericol: “Ieşiţi din apă! Acum!” Apoi, au urmat clipe de haos, fiecare încercând să scape cât mai repede din “raza de acţiune” a răpitorilor, relatează Mirror.

Sânge în apele din largul plajei Jacksonville Beach

Martorii au declarat pentru WJXT-TV că era mult sânge în apele din largul plajei Jacksonville Beach și au văzut o umbră de 2,5 – 3,5 metri înotând în apropiere.

Kevin Mackey, un locotenent salvamar de la Jax Beach Ocean Rescue, a răspuns, de asemenea, la fața locului. Ocean Rescue consideră această situație o “posibilă mușcătură de rechin”, deoarece salvamarii nu au văzut ei înșiși rechinul. În timp ce salvamarii au spus că ar fi putut fi un rechin, oficialii nu au putut confirma imediat că un rechin a fost cel care l-a rănit pe bărbat, deoarece nu au văzut niciun rechin în apă.

De ce migrează rechinii

Observația a avut loc în aceeași zi în care un înotător ar fi suferit o mușcătură de rechin pe o altă plajă din Jacksonville.

Experții spun că oceanele mai curate, apele mai calde și reapariția peștelui bunker, cu care se hrănesc rechinii, se numără printre motivele creșterii populației de rechini.  O explicaţie posibilă pentru migraţia rechinilor ţine de schimbările climatice, care le afectează condiţiile de viaţă. Deocamdată Marea Neagră e sigură, spun experţii, dar încălzirea globală poate schimba situaţia în timp.

Cu toate acestea, ei spun că riscul de atacuri de rechin rămâne foarte scăzut.

 

citește și...