O tânără de 17 ani, supraviețuitoarea unui atac de rechin: ”I-am băgat degetele în ochi și am încercat să-l alung”

05.07.2022, 12:59

Adolescenta care a supraviețuit unui atac al unui rechin săptămâna trecută în apropiere de Tallahassee, Florida, se confruntă acum cu o operație de amputare a unui picior. “Fiica mea, după standardele medicale, nu ar trebui să fie în viață acum și știu asta”.

Addison Bethea, o tânără de 17 ani din orașul vecin Perry, se afla joi în apele puțin adânci din largul coastei Keaton Beach, când un rechin s-a apropiat brusc și a mușcat-o. Nici autoritățile, nici martorii nu au putut confirma specia de rechin care a atacat-o pe Bethea, deși persoanele care au văzut ce s-a întâmplat au estimat ulterior că animalul avea aproximativ 2,5 metri lungime.

Bethea urmează să fie supusă marți unei amputări programate, după ce rechinul s-a prins de partea superioară a piciorului ei drept, a relatat CBS Miami. Relatând detalii despre incident în timpul unui interviu recent la spitalul unde primește în prezent tratament, Bethea a explicat cum fratele ei mai mare, pompierul Rhett Willingham, a reușit să respingă rechinul și să ofere asistență medicală de urgență după ce a tras-o în siguranță, potrivit CNN.

”I-am băgat degetele în ochi și am încercat să-l alung”

„Nu știam exact ce să fac, dar auzisem că trebuie să lovești rechinul în nas pentru a-l alunga, dar eu nu am putut să fac asta. Așa că am început să-l lovesc în față, apoi i-am băgat degetele în ochi și am încercat să-l alung de pe mine, dar m-a mușcat de mână”, povestește Addison.

Ea a țipat după ajutor, iar fratele ei, Rhett Willingham, care este pompier, a auzit-o și a sărit în ajutorul ei.

“Fiica mea nu ar trebui să fie în viață”

„Am auzit-o scoțând un sunet, ca și cum era speriată. Am văzut rechinul și sângele, am înotat acolo și am alungat rechinul”, spune el.

După ce s-a luptat cu rechinul, Willingham și-a tras sora într-o barcă, i-a pus un garou pe picior pentru a opri sângerarea și dus-o la spital.

Mama fraților, Michele Murphy, l-a lăudat pe Willingham și a numit supraviețuirea fiicei sale ” un miracol”.

“Fiica mea, după standardele medicale, nu ar trebui să fie în viață acum și știu asta”, a spus Murphy. “Este un miracol că a supraviețuit acestui lucru și știu că dacă Rhett nu ar fi fost cel care era cu ea când s-a întâmplat, am fi putut fi într-un scenariu foarte diferit acum.”

Addison e acum la spital și urmează să-i fie amputat piciorul deasupra genunchiului. Pe patul de spital, înconjurată de rechini de pluș, tânăra își păstrează optimismul.

Deși Bethea se confruntă cu o recuperare îndelungată, adolescenta este optimistă în ceea ce privește întoarcerea în cele din urmă în apă.

“Să nu vă fie frică de ocean”, a spus ea. “Am avut atât de mulți oameni care au comentat pe Instagram-ul meu spunând: “Mi-e atât de frică de ocean acum”. Dar eu tot voi intra în ocean când mă voi vindeca și mă voi face bine. Voi face în continuare ceea ce îmi place, nu lăsați doar frica să vă acapareze viața”.

Atacul de joi este unul dintre cele mai recente dintr-o serie alarmantă de incidente similare. Atacurile rechinilor au crescut la nivel mondial în 2021, după mai mulți ani consecutivi de scădere a numărului acestora, fiind înregistrate mai multe în SUA decât în orice altă țară. Aproximativ 40% din cele 73 de mușcături de rechin neprovocate raportate la nivel global au provenit din incidente care au avut loc în Florida. În schimb, Serviciul Național de Meteorologie estimează că aproximativ 270 de persoane din SUA sunt lovite de fulgere în fiecare an.

 

citește și...