Idei de mic dejun. Cele mai bune alimente pentru pierderea în greutate

19.09.2022, 20:16

Una dintre cele mai bune modalități de a slăbi și de a vă începe ziua cu dreptul este să luați un mic dejun sănătos pentru pierderea în greutate. Acesta este un fapt incontestabil, potrivit unui studiu al Universității Cornell. Atunci când cercetătorii au chestionat 147 de persoane slabe care au declarat că nu au fost niciodată nevoite să se lupte cu greutatea lor, au descoperit că un procent uriaș de 96 la sută dintre ele au luat micul dejun aproape în fiecare zi. Dar nu doar persoanele în formă se asigură că micul dejun face parte din rutina lor zilnică, ci și persoanele care vor să slăbească.

Este o statistică uluitoare: 78% dintre persoanele care reușesc să slăbească și să se mențină în greutate mănâncă micul dejun în fiecare zi. Aceasta este una dintre constatările Registrului Național de Control al Greutății: un proiect de cercetare în curs de desfășurare care colectează date de peste 25 de ani despre modul în care oamenii slăbesc și se mențin.

Ok, deci acum că știm că este important să mănânci micul dejun – indiferent dacă vrei să slăbești sau nu – dar ce anume conține un mic dejun sănătos pentru pierderea în greutate? Am alcătuit o listă cu cele mai sănătoase alimente pentru micul dejun care merită un loc în masa de dimineață, precum și rețetele de mic dejun în care le poți folosi.

Idei de mic dejun sănătos

Odată ce te-ai aprovizionat cu cele mai bune alimente sănătoase pentru micul dejun pe care le enumerăm mai jos, trebuie să le transformi în mese! Pentru asta, avem o listă principală cu cele mai bune rețete de mic dejun sănătos pentru slăbit, precum și cu rețete de mic dejun ușor. Dar, pentru inspirație – repede-gata, dați frâu liber creativității cu aceste idei de mic dejun pentru pierderea în greutate, care toate prezintă cel puțin două alimente sănătoase pentru micul dejun:

  • Iaurt grecesc sau islandez, fructe de pădure și granola
  • Fulgi de ovăz, mere, unt de arahide, semințe de in
  • Ouă inspirate din sud-vest, fasole neagră, avocado, salsa de roșii
  • Pâine prăjită cu somon, iaurt grecesc tartinabil, roșii, castraveți, pâine cu conținut ridicat de fibre
  • Hash de curcan măcinat și ouă cu cartofi dulci
  • Smoothie pentru slăbit cu unt de arahide, căpșuni, pudră proteică
  • Pâine prăjită cu unt de migdale și banane
  • Quiche cu broccoli, ouă, bacon de curcan și brânză
  • Cafea cu proteine
  • Clătite din grâu integral cu fructe de pădure, mentă, nuci și iaurt
  • Budincă de chia

Ce alimente să mănânci la micul dejun pentru a slăbi

Cele mai bune mic dejunuri încep cu alimente sănătoase pentru micul dejun. Aceste alimente sunt fundația – elementele de bază, dacă vreți – pentru masa care urmează să dea tonul întregii zile.

Aceste alimente sănătoase sunt bogate în proteine, sărace în grăsimi nesănătoase, bogate în fibre și sărace în calorii.

Pulbere de proteine organice

Societatea Americană de Nutriție afirmă că un mic dejun bogat în proteine nu numai că va fi benefic pentru sănătatea mușchilor și va sprijini pierderea în greutate, dar vă va lăsa și o senzație de sațietate și vă va ajuta la reglarea glucozei. Pudra de proteine este cea mai versatilă și mai densă sursă de nutrienți pentru constructorii de mușchi, ceea ce îi aduce un loc de frunte pe lista noastră. Folosiți-o pentru a face un smoothie bogat în proteine, adăugați-o la fulgii de ovăz pentru a amplifica numărul de proteine, folosiți-o pentru a face un baton nutritiv de casă, amestecați-o în amestecul de clătite – opțiunile sunt cu adevărat infinite.

Somon sălbatic

“Doza sănătoasă de proteine și grăsimile sănătoase omega-3 găsite în somon te vor menține satisfăcut și plin de energie toată dimineața”, spune Kristen Carlucci Haase, RDN. “Îmi place somonul afumat și avocado zdrobit pe pâine prăjită integrală sau reîncălzirea resturilor de somon la grătar și legume pentru un început de zi rapid și plin de superalimente.” Asigură-te doar că eviți varietatea de crescătorie dacă obiectivul tău este pierderea în greutate. Pentru mai multe sfaturi pentru pierderea în greutate, nu ratați aceste cele mai bune modalități de a vă stimula metabolismul.

Ouă

“Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine și alte substanțe nutritive sănătoase, inclusiv colina care arde grăsimile”, spune Martha McKittrick, RD, CDN, CDE. Colina, care se găsește, de asemenea, în carnea slabă, fructele de mare și în varza de varză, atacă mecanismul genetic care declanșează organismul dumneavoastră să stocheze grăsimea în jurul ficatului.

Unt de migdale

“Untul de migdale este bogat în proteine, fibre, antioxidanți și grăsimi mononesaturate”, spune McKittrick. “Studiile au arătat, de asemenea, că persoanele care mănâncă nuci sunt mai puțin predispuse să devină supraponderale decât cele care le evită, probabil pentru că te ajută să te simți mai sătul, mai mult timp.” Pentru a culege beneficiile la micul dejun, McKittrick sugerează să întindeți niște unt de nuci pe pâine prăjită integrală sau să adăugați o lingură în fulgii de ovăz sau în smoothie-uri.

Curcan măcinat

Dacă doriți să vă amplificați doza de proteine de dimineață, luați în considerare adăugarea de curcan măcinat (împreună cu niște ceapă, ardei gras și ciuperci) în ouăle dumneavoastră. Combinația este destul de gustoasă și oarecum neașteptată, ceea ce o face o alegere perfectă pentru papilele gustative obosite. Bonus: Carnea este o sursă principală de acizi grași omega 3 DHA, care s-au dovedit a îmbunătăți funcția creierului și starea de spirit și a preveni creșterea celulelor adipoase, potrivit unui studiu publicat de Frontiers in Aging Neuroscience.

 

citește și...