10 idei pentru un mic dejun sănătos. Rețete dietetice ușor de preparat

10.07.2022, 17:46

Micul dejun este o parte importantă a pierderii în greutate. Este prima masă a zilei și poate dicta nu numai alimentația ta pentru restul zilei, ci și traiectoria întregii tale călătorii de pierdere în greutate. Chiar dacă nu vă place să mâncați la prima oră a dimineții sau dacă vă este greu să veniți cu idei sănătoase pentru micul dejun, alimentarea cu combustibil dimineața este o parte vitală a pierderii în greutate. 

Pentru micul dejun, fiecare opțiune nu conține mai mult de 300 de calorii, încorporează produse care stimulează sănătatea și urmează combinația câștigătoare “10/4”, ceea ce înseamnă că aceste mese conțin cel puțin 10 grame de proteine sățioase și cel puțin 4 grame de fibre hrănitoare pentru a vă ajuta să vă începeți ziua și să vă mențineți energic până la prânz.

În plus față de o masă gustoasă, sorbiți o “băutură” pentru o doză suplimentară de energie matinală. Alegeți între o ceașcă (sau două) de cafea sau ceai, fie negru sau verde. Săriți peste zahăr și bucurați-vă de un strop din varietatea de lapte preferată.

Iată câteva opțiuni excelente pentru un mic dejun sănătos:

1. Toast cu avocado și ouă

O felie de pâine prăjită integrală acoperită cu ¼ avocado zdrobit + 1 ou poșat, fiert tare sau omogen, cu un strop de ierburi preferate și piper negru măcinat. Se savurează cu ½ grapefruit sau 1 portocală alături.

2. Omletă de ouă și legume

1 ou întreg și 3 albușuri de ou amestecate cu orice combinație de legume (roșii tocate, ceapă, ciuperci, spanac, ardei, fasole verde etc.) și 1 felie de pâine prăjită din cereale integrale SAU 1 portocală sau jumătate de grapefruit.

3. Clătite proteice cu mere

Poți înlocui mărul cu ½ cană de orice fruct la alegere.

4. Ovăz cu plăcintă cu mere peste noapte

Sau încearcă această rețetă de fulgi de ovăz cu ciocolată și banane peste noapte.

5. Parfait cu iaurt grecesc

Puterea acestui parfait colorat constă în combinația energizantă de iaurt bogat în proteine și fructe de pădure bogate în fibre. Adăugați fructe de pădure la alegere – proaspete sau congelate!

6. Smoothie energizant pentru micul dejun

Pregătește acest delicios smoothie pentru micul dejun, plin de proteine, pentru copiii tăi sau pentru tine. Nu numai că este ușor de preparat, dar vă va menține energic până la ora prânzului.

7. Sushi cu unt de arahide și fructe de pădure

Cine vrea sushi la micul dejun? Cu această rotire fructată, chiar și copiii vor săpa în ea – nu sunt necesare bețișoarele. Este rapid și ușor de preparat și distractiv de devorat.

8. Sandviș cu șuncă, ou și brânză

Ai poftă de o masă de dimineață caldă și consistentă care te va lăsa concentrat și plin de energie? Albușurile de ou slab, șunca canadiană, brânza cu conținut redus de grăsimi și o brioșă englezească din cereale integrale sunt ingredientele secrete ale acestui sandviș de mic dejun care slăbește.

9. Clătite proteice cu căpșuni la blender cu căpșuni

Aceste clătite proteice dulci și delicioase sunt foarte ușor de preparat (și apoi de curățat). Tot ce ai nevoie este un blender și o tigaie.

10. Pâine prăjită franțuzească “la cană”

Fanaticii pâinii prăjite franțuzești, această rețetă este pentru voi! Este dulce și delicioasă și nu este nevoie de tigaie.

citește și...