Horishky, prăjituri delicioase. Un simbol pentru familiile ucrainene

28.06.2022, 19:27

Dacă există un singur motiv pentru a vizita Ucraina, acestea sunt deserturile. Există o varietate, începând cu versiunea dulce de varenyky și terminând cu salo acoperit cu ciocolată. Ucrainenilor le place să se răsfețe în diminețile leneșe de weekend cu o ceașcă de cafea însoțită de ceva dulce și de casă

Traduse prin fursecuri în formă de nucă, aceste produse de patiserie cu aluat sunt atât de irezistibile încât nu te poți opri după ce ai mâncat una. Ele reprezintă cu adevărat fiecare sărbătoare ucraineană majoră și sunt, fără îndoială, prăjiturile semnături ale acestei bucătării.

Horishky sunt prăjituri sfărâmicioase umplute cu cremă de lapte condensat. Arată delicios, mai ales când sunt acoperite cu zahăr pudră.

Ingrediente în prăjiturile în formă de nucă:

Aluatul pentru fursecuri în formă de nucă este atât de simplu de făcut și durează literalmente câteva minute. Întreaga rețetă este atât de ușoară, dar poate părea puțîn timp pentru cineva care nu a făcut-o niciodată.
Maioneză, gălbenușurile de ou și zahărul pudră fac aceste delicii crocante și fulgioase, cam că o rețetă de prăjituri cu unt.
Această rețetă face aproximativ 110 de scoici. Adică 55 de fursecuri în formă de nucă, umplute cu umplutură super gustoasă de dulce de leche.
  • Gălbenușuri de ou
  • Zahăr pudră
  • Maioneză
  • Unt nesărat
  • Praf de copt
  • Oțet alb distilat
  • Extract de vanilie
  • Făînă universală
  • Dulce de Leche

Cum să faci prăjituri în formă de nucă

Pentru a face aluat oreshki:

Într-un castron mare, combinăți și bateți 3 gălbenușuri de ou și 1 cană de zahăr pudră.
Într-un castron mic, combinăți 1 linguriță de bicarbonat de sodiu și 2 lingurițe de oțet alb distilat.
Adaugă amestecul de bicarbonat de sodiu, 2 batoane unt nesărat, 1 lingură de maia și 1/2 linguriță de extract de vanilie în bolul cu ouă. Bateți încă un minut pentru a se combina.
Adăugați 3 căni de făînă universală (1 cană o dată). Bateți până când se combină cu fiecare adăugare.
Înfășurați aluatul cu folie alimentară de plastic și faceți un disc plat cu grosimea de aproximativ 1 inch. Dați aluatul la frigider pentru 1 oră sau până la 2 zile.

Pentru a coace oreshki:

Preîncălziți aparatul de oreshki în timp ce lucrați cu aluatul.
Umpleți complet o linguriță de aluat cu o linguriță de măsurat și apoi scoateți-l cu degetul. Rulați bile de aluat în formă de ou. (Fă cel puțin 24 pentru a umple toate formele sau câte face producătorul tău de oreshki odată).
Puneți câte 1 minge în fiecare formă de prăjituri și apăsați ușor pentru a închide capacul. Se coace 2 1/2 minute.
Scoateți cojile de biscuiți coapte într-o tavă curată folosind un cuțit sau o furculiță de unică folosință. Repetați până când nu mai rămâne aluat.
Folosind un cuțit mic ascuțit, tăiați marginile fiecărui prăjitură. Zdrobiți toate resturile de biscuiți în firimituri mici folosind mâinile.

Pentru a face umplutură de dulce de leche și a umple oreshki:

Într-un castron mediu, combinați 1 cutie (14 oz) de dulce de leche și 1/2 baton (sau 1/4 cană) unt nesărat. Bateți la viteză mare până se combină.
Cu ajutorul unui cuțit, umpleți fiecare coajă de prăjitură cu umplutură de dulce de leche. Puneți ușor (fără apăsare) 2 coji împreună pentru a crea o prăjitură în formă de nucă. Continuați până când toate cookie-urile sunt umplute.
Pune prăjiturile in formă de nucă la frigider pentru cel putin 4 ore inainte de servire.

citește și...