Gestul făcut de Papa Francisc pentru deținuții din două închisori. Le-a trimis 15.000 de înghețate

08.09.2021, 13:55
Gestul făcut de Papa Francisc pentru deținuții din două închisori. Le-a trimis 15.000 de înghețate
Gestul făcut de Papa Francisc pentru deținuții din două închisori din Roma. Le-a trimis 15.000 de înghețate

Papa Francisc, în vârstăț de 84 de ani, a făcut un gest extraordinar pentru deținuții din două penitanciare din Roma, pe timpul caniculei. Suveranul Pontif le-a trimis acestora 15.000 de înghețate pentru a suporta mai ușor temperaturile ridicate din ac eastă vară, una dintre cele mai călduroase din Italia.

Vara din acest an a fost una dintre cele mai călduroase înregistrate în Italia. În luna august, în Sicilia au fost înregistrate 49 de grade Celsius, temperatură considerată cea mai ridicată consemnată vreodată în Europa de către meteorologi.

Pe durata caniculei din această vară din Italia, Papa Francisc a trimis 15.000 de îngheţate deţinuţilor încarceraţi în cele două penitenciare din Roma, a aunțat Vaticanul, potrivit Agerpres.

Gestul făcut de Papa Francisc pentru deținuții din două închisori din Roma. Înghețate livrate în numele Suveranului Pontif

Cele 15.000 de îngheţate au fost livrate în numele Suveranului Pontif de cardinalul polonez Konrad Krajewski, care este cunoscut drept ”elemozinarul Papei” – cel care împarte pomeni în beneficiul persoanelor sărace sau aflate în situaţii dificile.

Îngheţatele respective au fost trimise în cele două penitenciare din Roma – Regina Coeli, o clădire mai veche, situată pe râul Tibru, în centrul oraşului, şi închisoarea modernă Rebibbia, construită la periferia capitalei italiene.

FOTO: Hepta

citește și...