Gerard Piqué nu s-a mai simțit important și a optat pentru retragere. “Nu simțeam că locul meu este acolo”

10.11.2022, 16:15

După ce Gerard Piqué a surprins lumea cu anunțul retragerii sale din fotbalul profesionist, fostul jucător a mărturisit că a fost o decizie pe care a luat-o și că ar fi trebuit să se întâmple mai devreme, dar că diversele accidentări ale coechipierilor săi l-au obligat să continue să joace, deși nu acesta era obiectivul său.

Vestea retragerii lui Piqué a venit ca o găleată de apă rece, ceva la care nimeni nu se aștepta, iar la câteva zile după anunț a jucat ultimul său meci pe Camp Nou, în victoria cu Almería, unde a primit un rămas bun călduros; câteva zile mai târziu, echipa s-a deplasat la Pamplona pentru a vizita Osasuna, unde a început pe bancă, l-a insultat pe arbitru la pauză și a fost eliminat. Astfel s-a încheiat cariera lui Piqué.

“Sunt multe motive la care te gândești pe măsură ce sezonul avansează, lumea știe că am început sezonul cu antrenorul (Xavi), mi-a spus că va fi dificil, am vrut să încerc pentru că în sezonul trecut am jucat totul… Am văzut că pauza a fost o oportunitate de a lua această decizie, am spus că atunci când nu mă voi simți important voi pleca”, a declarat Piqué într-un interviu acordat Ibai Llanos.

“Nu simțeam că locul meu este acolo”

Cu accidentările colegilor săi de echipă, i-a fost greu să ia decizia, dar și-a fixat ca termen limită această săptămână, ultima cu activitate înainte de Cupa Mondială din Qatar 2022, și a fost momentul potrivit pentru a agăța ghetele în cui.

“Nu mă simțeam la locul meu, sentimentele nu erau bune… a fost una dintre aceste zile când mă antrenam pe Camp Nou după meci și eram pe punctul de a merge la vestiar și de a spune “s-a terminat”, eu sunt adeptul sentimentelor și nu simțeam că locul meu este acolo, până la urmă nu am făcut-o. Au început să se accidenteze și am spus ‘Nu pot să-mi las echipa acum’, am stabilit ca termen pauza de la Cupa Mondială, pentru că știam că după Cupa Mondială acești jucători urmau să se recupereze”, a explicat el.

Și-ar dori să fie președintele Barcelonei

Acum, odată cu retragerea sa, a declarat că după 15 sezoane la Barcelona nu ar fi jucat pentru un alt club și că ar fi preferat să se retragă, iar el a precizat că și-ar dori să fie președinte al blaugrana la un moment dat.

“Da, cred că la un moment dat mi-ar plăcea, deocamdată nu am asta în cap, acum vreau să fac multe alte lucruri, acum având libertatea de a nu fi la antrenamente și de a nu avea weekend-uri aglomerate, îmi va da posibilitatea să fac lucruri, nu știu dacă în viitorul apropiat sau îndepărtat voi putea ajuta clubul vieții mele”, a spus el.

citește și...