Gerard Pique, în lacrimi în timp ce își ia rămas bun de la fanii Barcelonei la ultima apariție. “A iubi înseamnă să renunți”

07.11.2022, 16:53

Gerard Pique a fost în lacrimi în timp ce și-a ținut discursul de adio în fața fanilor Barcelonei pe Camp Nou, după ultimul său meci pentru club, sâmbătă, victoria cu 2-0 în fața celor de la Almeria. “Iubesc Barca. De aceea, consider că este momentul potrivit să plec. Acesta nu este un rămas bun”.

Gerard Pique a fost văzut în lacrimi în timp ce își lua rămas bun de la fanii Barcelonei după ultima sa apariție pentru club, sâmbătă, la Camp Nou.

Jucătorul de 35 de ani a șocat lumea fotbalului la începutul acestei săptămâni, după ce și-a anunțat retragerea bruscă, meciul dintre Barcelona și Almeria fiind ultimul său meci ca profesionist. După ce a fost căpitanul echipei în victoria cu 2-0, Pique a părut vizibil emoționat în timp ce a efectuat o tură de onoare în jurul terenului de pe Camp Nou, înainte de a ține un discurs în fața mulțimii de pe teren, transmite espn.com.

Gerard Pique, în lacrimi în timp ce își ia rămas bun de la fanii Barcelonei la ultima apariție

“M-am născut aici și voi muri aici”, a spus Pique. “Când îmbătrânești, îți dai seama că, uneori, a iubi înseamnă să renunți. Sunt convins că voi fi din nou aici în viitor.

Iubesc Barca. De aceea, consider că este momentul potrivit să plec. Acesta nu este un rămas bun”.

Pique a intrat pe teren cu cei doi fii ai săi

Înaintea meciului, Pique a intrat pe teren cu cei doi fii ai săi, în timp ce toți coechipierii săi purtau tricouri cu numele său și numărul trei pe spate. De asemenea, pe teren a fost ridicat un banner uriaș pe care scria “Sempr3” (For3ver), iar un videoclip care celebra cariera lui Pique a fost difuzat pe ecranul mare și pentru fani.

Barcelona a obținut un penalty devreme, iar fanii au început să scandeze numele lui Pique, îndemnându-l să îl execute. Dar fundașul central a arătat spre Robert Lewandowski, care a făcut un pas în față, dar a trimis pe lângă poartă.

Ousmane Dembele și Frenkie de Jong au marcat golurile din repriza a doua pentru a pecetlui victoria Barcelonei, care a sărit peste Real Madrid în fruntea La Liga.

Pique pleacă după ce a jucat în peste 600 de meciuri pentru club, câștigând 30 de distincții importante, inclusiv opt titluri în La Liga și trei Ligi ale Campionilor. Doar Lionel Messi (35) și Andreas Iniesta (32) au câștigat mai multe la Barcelona.

Retragerea sa vine la doar câteva luni după ce el și partenera sa Shakira au anunțat că au pus capăt relației lor, în urma acuzațiilor de infidelitate la adresa lui Pique.

De asemenea, vine pe fondul unor conflicte financiare semnificative între Barcelona și mulți dintre jucătorii săi seniori, în special cei cu salarii mari (precum Pique), care au fost îndemnați să accepte reduceri salariale considerabile pentru a ajuta la ameliorarea problemelor financiare ale clubului.

 

citește și...