Gerard Pique renunță la fotbal. Vedeta Barcelonei se retrage la 35 de ani

04.11.2022, 13:14

Fundașul spaniol Gerard Pique a făcut dezvăluirea șocantă că se retrage din fotbal la 35 de ani, deși se află la jumătatea sezonului cu clubul din copilărie, Barcelona. “Mai devreme sau mai târziu. Mă voi întoarce. Ne vom vedea pe Camp Nou. Trăiască Barca. Întotdeauna.”

Legenda Barcelonei, Gerard Pique, a anunțat că va părăsi clubul și se va retrage din fotbal.

Fundașul își va agăța ghetele în cui după meciul Barcelonei cu Almeria de pe Camp Nou, sâmbătă, în ceea ce va fi o despărțire emoționantă, transmite dailystar.co.uk.

Gerard Pique renunță la fotbal, vedeta Barcelonei se retrage

Pique a făcut această dezvăluire șocantă într-un emoționant videoclip de două minute postat pe rețelele de socializare, în care jucătorul de 35 de ani reflectează asupra perioadei petrecute la clubul la care s-a alăturat în 2008 de la Manchester United.

El a spus în videoclip: “Întotdeauna am spus că, după Barcelona nu va mai exista o altă echipă și așa va fi. Sâmbăta aceasta va fi ultimul meu meci pe Camp Nou.

“Voi deveni un fan obișnuit”

“Voi deveni un fan obișnuit. Voi susține echipa. Voi transmite dragostea mea pentru Barca copiilor mei, așa cum familia mea a făcut cu mine. Și voi mă cunoașteți. Mai devreme sau mai târziu. Mă voi întoarce. Ne vom vedea pe Camp Nou. Trăiască Barca. Întotdeauna.”

Acesta marchează finalul unei cariere lungi și de succes la echipa catalană, unde a urcat la juniori când era copil. Pique s-a alăturat pentru prima dată formației La Masia în 1997 și era în aceeași categorie de vârstă cu viitorii coechipieri Lionel Messi și Cesc Fabregas.

Fundașul central este blaugrana până la capăt, fiind fan din copilărie datorită faptului că bunicul său este fostul vicepreședinte al clubului.

Pique s-a alăturat echipei United în 2004 în căutare de oportunități la prima echipă și a câștigat primul său titlu european, dar s-a întors la Barca la timp pentru cea mai de succes perioadă din istoria acesteia. Acolo, a reușit să câștige trei Ligi ale Campionilor și opt titluri în La Liga.

A câștigat Cupa Mondială cu Spania în 2010, jucând alături de colegul său Carles Puyol în centrul apărării. Cu Pique în apărare, Spania a reușit să câștige Euro doi ani mai târziu.

Dar veteranul a fost tot mai mult sub observație în ultimii ani, atât pentru performanțele sale pe teren, cât și pentru controversele din afara acestuia.

În iunie, vedeta columbiană Shakira și Pique au anunțat într-un comunicat comun că se despart după 11 ani de relație, în urma unor acuzații de infidelitate din partea fotbalistului. Fanii au început curând să speculeze pe rețelele de socializare că acesta ar fi înșelat-o cu mama colegului său de echipă de la Barcelona, Gavi, deși aceste zvonuri au fost rapid infirmate.

De atunci, Pique a fost nevoit să suporte ironiile fanilor care au scandat în cor numele fostei sale soții în timpul meciurilor. Fostul cuplu s-a întâlnit recent la meciul de baseball al fiului lor cel mare, dar nu au vorbit și nici măcar nu s-au privit, potrivit unui fotograf care a acoperit evenimentul.

Presa spaniolă a mai afirmat în ultimele luni că fundașul central locuia într-o garsonieră separată și ducea un “stil de viață petrecăreț”, frecventa cluburile de noapte cu coechipierul Riqui Puig și grupul său de prieteni, întorcându-se adesea acasă până la două sau trei dimineața.

Pique și-a văzut timpul de joc scăzând drastic în acest sezon sub comanda lui Xavi, având doar nouă apariții în toate competițiile. El a făcut greșeli costisitoare în meciul crucial cu Inter Milano de la începutul acestei luni, ceea ce a evidențiat și mai mult declinul său.

Eroul Barcelonei a decis acum, în mod crucial, să își încheie cariera cât timp este încă în top cu clubul său iubit. O mare parte din această decizie este probabil numărul tot mai mare de afaceri în afara terenului lui Pique, care au atras atenția în ultimii ani.

 

citește și...