George Burcea riscă să ajungă la închisoare. Artistul a fost condamnat de magistrați

25.01.2022, 13:55

George Burcea riscă să ajungă la închisoare. Artistul a fost condamnat de Judecătoria Buftea, în dosarul consum de droguri la volan. Magistrații au decis că actorul George Burcea să plătească suma de 16.000 de lei. Mai mult, judecătorii au decis că George Burcea nu mai are dreptul de a conduce timp de un an.

George Burcea a fost trimis în judecată după ce a fost prins sub influența drogurilor pe 21 februarie 2020. Întâmplarea a avut loc în apropiere de casă Andreei Bălan, unde actorul locuia cu vedetă și cele două fiice ale lor.

Actorul a fost condamnat de Judecătoria Buftea, după ce a fost prins sub influența drogurilor în timp ce conducea. Magistrații au venit și cu o decizie în acest caz.

George Burcea riscă închisoarea

Magistrații au decis că actorul George Burcea să plătească suma de 16.000 de lei,  în cazul dosarului în care este acuzat de consum de droguri în timp ce se deplasa pe drumurile publice cu un autoturism. Fostul soț al Andreei Bălan riscă să ajungă după gratii dacă nu plătește suma stabilită de magistrați. Mai mult, judecătorii au decis că în urmă faptelor constituite, George Burcea nu mai are dreptul de a conduce timp de un an.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată de actor în termen de 10 zile de la semnarea ei.

„În baza art. 396 alin. 1, 2 şi 10 C.proc.pen. raportat la art. 61 C.pen. condamnă pe inculpatul Burcea George-Valentin la pedeapsa amenzii în cuantum de 16.000 lei, calculată prin înmulţirea unui număr de 200 zile-amendă, determinat conform art. 61 alin. 4 lit. c) C.pen., cu suma de 80 lei corespunzătoare unei zile-amendă stabilită conform art. 61 alin. 2 C.pen., pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prevăzută de art. 336 alin. 2 C.pen”, este menționat în completul de judecată de la Buftea.

Dacă decizia rămâne definitivă, George Burcea va trebui să plătească amenda, altfel riscă să facă închisoare: numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoare, scrie gândul.ro.

„Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 22 alin. 1 ?i 2 din Legea nr. 253/2013, potrivit cărora, dacă se află în imposibilitatea de a achita integral amenda aplicată în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, poate solicita judecătorului delegat cu executarea eşalonarea plăţii amenzii în rate lunare, pe o perioadă care nu poate depăşi 2 ani”, este menționat în completul de judecată de la Buftea .

George Burcea a povestit recent cum a ajuns să consume droguri. Problemele emoționale, financiare, de familie și toate evenimentele din viața lui l-au făcut să cadă pradă drogurilor.

„Am avut un moment în care eram destul de pierdut emoţional din cauza problemelor de acasă, dar de acolo şi până la dependenţă, cum a scris presa, e cale lungă. Poliţia ştia acest lucru de la Andreea, nu că m-ar fi filat, cum s-a scris de nenumărate ori. Punctul culminant al separării a fost anul trecut, când încercând să fac această carte, mi s-a spus că proiectele mele sunt de rahat, mici şi nesemnificative, iar ale ei sunt de 50 de ori mai mari decât ale mele. Atunci ştiam că de acolo şi până la despărţire nu mai este decât un pas de pitic”, a scris el.

 

citește și...