Găluște chinezești. O rețetă delicioasă

18.08.2022, 16:36

Să faci găluște chinezești poate fi ușor și distractiv! Găluștele chinezești (Jiaozi, 饺子) sunt niște pachețele umplute din aluat nedospit și umpluturi savuroase formate din ingrediente tocate, cum ar fi carne, ouă, tofu sau legume. Ele pot fi fierte, prăjite la tigaie sau la abur. O rețetă delicioasă

O delicatesă foarte îndrăgită și un simbol al unității, găluștele chinezești sunt una dintre cele mai bune mâncăruri pe care le puteți pregăti cu familia și prietenii.

Sunt necesare doar două ingrediente de bază pentru a prepara aluatul pentru găluște chinezești: Făină și apă. Surprinzător de simplu, nu-i așa? Prepararea învelișurilor pentru găluște considerată norma în China.

Găluște chinezești

 

Ingrediente

1 lingură de făină de porumb
1 lingură de sos de soia
1 lingură de ulei de susan
Sare și piper alb
25 g de carne de porc, tăiată mărunt
2-3 frunze de varză chinezească, tăiate mărunt
2-3 cepe de primăvară, curățate și tocate mărunt
1 ou, bătut
16 clătite, dintr-un pachet de 200g de găluște chinezești

Pentru garnitură:
1 linguriță de semințe de susan, prăjite
1-2 cepe de primăvară, curățate și tocate mărunt

Pentru sos (opțional):

2 linguri de sos de soia
2 lingurițe de oțet de orez
2 lingurițe de ulei de susan
un vârf de cuțit de fulgi de ardei iute uscat sau 1 ardei iute proaspăt, tocat mărunt

Mod de preparare

Puneți făina de porumb, sosul de soia și uleiul de susan într-un castron mare de amestecare. Se condimentează cu sare și piper alb. Amestecați până când se amestecă, apoi adăugați carnea de porc, varza, ceapa de primăvară și oul. Se amestecă bine.

Puneți o linguriță plină de umplutură pe fiecare clătită. Se înmoaie degetul în apă rece, într-un bol mic, și se umezește marginea clătitei. Îndoiți-o pentru a obține un pachet în formă de semilună, presați și faceți pliuri mici în jurul marginii pentru a închide bine.
Gătiți găluștele în 2 reprize: aranjați-le în 1 strat într-o tavă de aburi unsă cu ulei, apoi acoperiți-le și gătiți-le la aburi timp de 20 min.

Se servesc presărate cu semințe de susan și ceapă de primăvară. Pregătiți un sos de baie amestecând sosul de soia, oțetul de orez, uleiul de susan și ardeiul iute într-un bol mic.

Sfat de top pentru prepararea găluștelor chinezești
Tăiați carnea de porc zdrobind-o până devine o pastă pe o planșetă cu dosul unei lame mari de cuțit. Nu umpleți prea mult găluștele – trebuie să rămână sigilate pe măsură ce se gătesc pentru a obține cea mai bună textură a umpluturii. Umplerea excesivă le poate face să se despice.

 

citește și...