Reţetă de weekend. Bomboane de prune uscate

03.04.2022, 18:00
Reţetă de weekend. Bomboane de prune uscate

 Bomboane de prune uscate. Ai o bomboană preferată care te duce înapoi în copilărie?  Probabil într-o perioadă în care nu aveai idee cât de rău era zahărul pentru dinții tăi. Această rețetă este perfectă pentru weekend.

Prunele uscate în mare parte prune negre care au fost uscate în mod natural la soare, fără nicio prelucrare suplimentară. Beneficiile pentru sănătate ale prunelor uscate sunt că conțin mai multe fibre decât alte fructe. Cu toate acestea, prunele trebuie consumate cu moderație, deoarece acest produs are un set de propriile efecte secundare, de exemplu, poate acționa ca un laxativ puternic.

Prunele acoperite cu ciocolată sunt preparate după o rețetă destul de simplă, totuși, trebuie să acordați atenție unor nuanțe. Prunele sunt bine compatibile cu ciocolata ca gust. Deoarece fructul în sine are un conținut destul de dulce, este cel mai bine combinat cu ciocolată neagră amară. Dacă doriți să coaceți ceva diferit de cel obișnuit, această rețetă este perfectă pentru această dispoziție. A fost inventat de cofetarii din Moscova și Kiev în perioada postbelică.

Ingrediente

  • ciocolată neagră amară – 100 g;
  • prune uscate – 30 -35 bucăți;
  • lapte – 1⁄2 cană.

Dacă vrei să fii sigur de naturalețea dulciurilor precum prunele acoperite cu ciocolată, poți pregăti singur prunele în prealabil. Cu toate acestea, procesul de gătire a fructelor uscate acasă nu este deloc rapid, poate dura până la trei zile. Pentru a face acest lucru, trebuie să clătiți prunele în avans și să le uscați în cuptor. Prunele naturale se păstrează cel mai bine într-o pungă de hârtie.

De asemenea, este important să pregătiți prunele înainte de a le găti. Ar trebui clătiti bine. Dacă prunele sunt tari, ceea ce se întâmplă adesea cu fructele uscate, acestea trebuie spălate cu apă caldă sau chiar stropite special cu apă clocotită. Acest lucru va înmuia fructele uscate și va obține un conținut optim de umiditate. După ce ai spălat prunele, asigură-te că le lași să se usuce pentru ca produsul să ia bine conform rețetei. Dacă vă grăbiți, puteți șterge fructele uscate cu un prosop de hârtie.

Cum se găteasc

Procesul de fabricare a ciocolatei „prune în ciocolată” are mai multe etape:

Etapa 1: Alegeți dintre semințele de fructe uscate.

Etapa 2: Dacă prunele sunt foarte uscate, puneți-le într-un vas și acoperiți-le cu apă clocotită timp de 15 minute.

Etapa 3: Topiți ciocolata. Acest lucru se poate face în cuptorul cu microunde.

Pasul 4: Adăugați lapte în ciocolată și încălziți. În timp ce încălziți, amestecați în mod regulat amestecul cu un bețișor de lemn sau plastic.

Pasul 5: Pregătiți hârtie de copt (se poate folosi folie în loc de hârtie).

Pasul 6: Înmuiați prunele în ciocolată caldă și așezați-le pe hârtie. Acest lucru se poate face cu betisoare chinezești sau scobitori.

Pasul 7: Ungeți o farfurie plată cu unt.

Pasul 8: Pune produsul finit la frigider pentru solidificare (aproximativ 2 ore). Nu puneți produsul la congelator pentru ca ciocolata să nu capete o acoperire albicioasă.

Etapa 9: Obțineți bomboane gata făcute. Pentru plăcerea estetică, puteți decora vasul împachetând fiecare bomboană în hârtie decorativă.

Notă. Este important să alegeți o ciocolată care se topește și se întărește rapid.

citește și...