Dieta cu orez. Abdomenul va deveni plat și vei pierde în greutate

26.04.2022, 20:35
Dieta cu orez. Abdomenul va deveni plat și vei pierde în greutate

Unul dintre lucrurile remarcabile la chinezi și japonezi este că rămân în formă, în ciuda întregului orez pe care îl consumă. În general, rar puteți găsi chinezi sau japonezi supraponderali și, prin urmare, vă întrebați: Cum mănâncă chinezii și japonezii orez și rămân slabi?

Chinezii și japonezii mănâncă într-adevăr orez zilnic. Cu toate acestea, în timp ce orezul este o sursă de carbohidrați, atât chinezii, cât și japonezii au alimente sănătoase, în special cele cu conținut scăzut de calorii. Astfel, ei rămân slabi în ciuda faptului că mănâncă orez. De asemenea, nu mănâncă în exces junk food sau mâncăruri bogate în calorii.

Orezul este unul dintre alimentele esențiale în majoritatea meselor japoneze și chinezești. Totuși, în ciuda importanței orezului în hrana lor, ei îl mențin sănătos și evită alimentele bogate în calorii care îi pot determina să se îngrașă.

Un medic german a creat această dietă cu orez

Dieta cu orez este perfectă pentru a slăbi rapid și pentru a curăța organismul. Să vedem împreună cum funcționează și un exemplu de meniu! O dietă rapidă și foarte simplă pe care o poți urma este dieta cu orez. Această cereală poate fi folosită într-o mulțime de rețete și preparate, are multe avantaje și este perfectă pentru persoanele cu intoleranță la gluten. Contine fibre, vitamine si minerale, este usor de digerat si are putine calorii, potrivit wellness-trends.com.

Medicul german Walter Kempner a fost cel care a creat această dietă cu orez. Căuta o dietă potrivită pacienților care sufereau de diabet, hipertensiune arterială și obezitate. Astăzi, această dietă este din ce în ce mai populară: să vedem cum funcționează și alimentele permise!

Cum funcționează dieta cu orez

Acest regim alimentar folosește patru proprietăți fundamentale ale orezului: îți potolește foamea, are puține calorii, stimulează diureza și este bogat în fibre. Există două variante diferite ale dietei cu orez. Una este structurată în două faze, iar cealaltă în nouă zile. Să ne uităm la ele, pe rând.

  • Dieta cu orez alb

 

Dacă urmează dieta cu orez în două faze, în prima faza, numită detox, mănânci doar 800 de calorii pe zi. Această perioadă durează două săptămâni de vârf, timp în care se poate mânca doar orez fiert condimentat cu un strop de ulei de măsline extravirgin, legume și fructe (dar cu moderație). În câteva cuvinte, aproape toate caloriile provin din orez.

În această primă etapă, mai restrictivă, ai tendința de a pierde mai mult în greutate. Îți vei vedea abdomenul dezumflandu-se și devenind mai plat.

În a doua fază, mănânci aproximativ 1200 de calorii pe zi, adăugând legume, pui, pește, brânzeturi cu conținut scăzut de grăsimi, legume crude și fierte, fructe proaspete și uscate și alte cereale la orez. Prin urmare, este o perioadă mai variată, în care poți consumă diferite alimente. De asemenea, puteți alterna orezul cu diferite cereale, cum ar fi quinoa sau spelta.

În general, în ambele etape, este important să nu condimentezi prea mult mâncarea și să nu exagerezi cu sare: mai degrabă, folosește condimente și ierburi aromatice.

  • Dietă cu orez de 9 zile

Dietă de nouă zile este cu siguranță mult mai scurtă, deoarece durează doar douăsprezece zile (3 zile de detoxifiere la început și apoi 9 zile de dietă pură). În primele trei zile de detoxifiere, ai voie să mănânci doar orez și alte produse dietetice pe bază de orez, cum ar fi biscuiții. În următoarele nouă zile, puteți adăuga proteine ​​slabe, precum pui și brânză ricotta, fructe și legume.

Chiar dacă alegi să urmezi această dietă, poți alterna orezul cu alte cereale asemănătoare.

  • Meniul dietei cu orez: ce să mănânci

După cum am menționat, după faza de detoxifiere, în afară de orez, puteți mânca și alte produse. Să vedem, așadar, ce alimente sunt permise.

  • – legume.
  • – cereale și pseudocereale (mei, quinoa, hrișcă, amarant).
  • – leguminoase.
  • – brânzeturi cu conținut scăzut de grăsimi.
  • – peste slab.
  • – pui.
  • – ulei de masline.

Alături de aceste alimente, ai grijă să bei cel puțin 1 litru și jumătate de apă pe zi! Sunt interzise alte uleiuri vegetale, unt și grăsimi, diverse zahăruri, dulciuri, băuturi răcoritoare și băuturi alcoolice.

Funcționează dieta cu orez

Mulți oameni cred că orezul te face să te îngrași, totuși această dietă promite rezultate pe termen scurt. Întrebarea este legitimă: funcționează această dietă? Este o dietă hipocalorică bazată pe orez, un carbohidrat bogat în vitamine și util pentru a ne detoxifica organismul. Totuși, în același timp este o dietă bogată în proteine: dacă este urmată prea mult timp, ar putea solicită rinichii.

Pe scurt, că toate dietele extreme, primul lucru de făcut este să te asiguri că poți să o urmezi: evitați-l dacă suferiți de anumite intoleranțe, dacă sunteți însărcinată sau dacă suferiți de anumite boli, precum tensiunea arterială scăzută sau rinichi. Probleme. Vă recomandăm să consultați un nutriționist înainte de a începe fiecare dietă.

În general, dacă este respectată cu atenție, această dietă poate da rezultate bune. Cu toate acestea, deoarece se bazează pe un singur aliment, te poți sătura rapid de el, astfel că ar putea fi mai ușor să renunți la gustări.

 

 

 

 

 

 

citește și...