Gabi Balint face dezvăluiri. ”Eram stânjenit de fiecare dată când trebuia să-mi spun numele”

05.04.2021, 14:39
Gabi Balint face dezvăluiri. ”Eram stânjenit de fiecare dată când trebuia să-mi spun numele”
Gabi Balint face dezvăluiri. ”Eram stânjenit de fiecare dată când trebuia să-mi spun numele”

Fostul jucător de fotbal Gabi Balint a făcut dezvăluiri neașteptate. Acesta a afirmat că au ecxistat perioade când era stânjenit în momentul în care trebuia să-și spună numele.

Gabi Balint, în vârstă de 58 de ani, face parte din generația de aur a fotbalului românesc. Fostul sportiv a acordat un interviu pentru life.ro în care a vorbit despre numele său real – Gavril Pele Balint. Acesta a afirmat că au existat moment când a fost stânjenit de faptul că unul dintre numele sale este Pele, după cel al marelui fotbalist brazilian.

”Nu că nu-mi plăcea. Eram stânjenit de fiecare dată când trebuia să-mi spun numele. „Cum te cheamă?”. „Balint Pele Gavril”. La mine acasă, în Sângiorz, nimeni nu-mi spunea Pele. Pele mi se părea prea mare pentru mine. Când l-am văzut pentru prima dată, la campionatul din 1970, când a câștigat finala, cum îl purtau pe brațe fericiți, am realizat cine e el cu adevărat. Și cu timpul am realizat cât de mare a fost și cât de important este numele lui, iar eu orice aș face, nu voi putea ajunge vreodată la nivelul lui. El a fost de trei ori campion mondial, ceva imposibil pentru o țară ca România. Preferam să nu rostesc prea mult numele Pele. Dar când am venit la București, din prima zi, Iordănescu, la Steaua numai Pele mi-a spus. I-am spus o dată să nu-mi mai spună așa, însă el numai așa mi-a zis. Sincer, totdeauna visul meu a fost să-l întâlnesc pe Pele, să-i strâng mâna și să-i spun cât de mândru sunt că-i port numele”, a spus Gabi Balint.

Gabi Balint face dezvăluiri. ”Tata auzise la radio despre Pele”

Gabi Balint a explicat cum i-a ales tatăl său numele Pele.

”Tata era mare pasionat de fotbal, a jucat fotbal la fel cum și tatăl lui Pele a jucat, la un nivel mai mic decât cel la care am ajuns eu. Tata auzise la radio despre Pele, nu a reușit să-l vadă la televizor pentru că pe vremea aceea nu se transmitea la noi mai nimic din afară. Însă asculta mult posturile de radio – în special cele ungurești pentru că tata e maghiar – și așa a aflat că e cel mai bun jucător din lume. În momentul acela taică-meu s-a atașat foarte mult de acest jucător și și-a imaginat că dacă va avea un băiat îi va pune numele Pele și se va ocupa de el să ajungă fotbalist. Și așa s-a întâmplat. Taică-meu a avut o foarte mare contribuție la viața mea sportivă ce a debutat când nu aveam nici un an. Nici nu începusem să merg bine și el m-a învățat cum să lovesc mingea”, a detaliat fostul fotbalist pentru sursa mai sus-menționată.

Gabi Balint a mărturisit că marele său regret este că nu l-a întâlnit pe celebrul Pele: ”Cred că acesta este, că nu l-am întâlnit pe Pele. Iar acum e și mai greu să-l întâlnesc pentru că el se deplasează greu, nu cred că va mai ajunge în Europa, iar să ajung în Brazilia, mai ales pe pandemia asta, e la fel de greu. Însă poate nu e timpul trecut și poate voi primi un semn de la el”.

citește și...