Fotografia tragică a unei familii ucrainene care îngroapă un bebeluș de 2 zile ucis în timpul unui atac rusesc asupra unei maternități

28.11.2022, 18:36

O familie ucraineană și-a îngropat sâmbătă (26 noiembrie) bebelușul în vârstă de două zile, după ce acesta a fost ucis de bombele lui Vladimir Putin în timpul unui atac rusesc asupra unei maternități. “Pentru fiecare dintre copiii noștri, pentru fiecare dintre bebelușii noștri, soldații noștri vor lupta cel mai mult pe câmpul de luptă. Dar, oricât de puternică ar fi furia noastră, nu vom deveni niciodată ca voi, rușii”.

A apărut o imagine sfâșietoare cu o familie ucraineană care își dă ultima împărtășanie bebelușului de două zile, după ce acesta a fost ucis în timpul unui atac rusesc asupra unei maternități.

Nou-născutul a murit la începutul acestei săptămâni, după ce bombele lui Vladimir Putin au lovit spitalul Vilnianska din regiunea Zaporizhzhia din sudul Ucrainei.

Fotografia tragică a unei familii ucrainene care îngroapă un bebeluș de 2 zile

Ministerul ucrainean al Apărării a împărtășit sâmbătă (26 noiembrie) imaginea cu familia bebelușului înmormântându-l.

Membrii familiei au apărut plângând în timp ce priveau micul sicriu al bebelușului.

“Serhiyko. Cea mai tânără victimă a terorismului rusesc. Bebelușul a trăit doar două zile”

“Pentru fiecare dintre copiii noștri, pentru fiecare dintre bebelușii noștri, soldații noștri vor lupta cel mai mult pe câmpul de luptă. Dar, oricât de puternică ar fi furia noastră, nu vom deveni niciodată ca voi, rușii”.

În urma morții tragice a bebelușului în primele ore ale dimineții de miercuri (23 noiembrie), guvernatorul regional Oleksandr Starukh a declarat: “În timpul nopții, monștrii ruși au lansat rachete uriașe asupra micii maternități a spitalului din Vilniansk.

“Durerea ne umple inimile. Un bebeluș care abia a apărut pe lume a fost ucis”.

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a deplâns, de asemenea, moartea nou-născutului.

“În această noapte – un alt atac cu rachete asupra regiunii Zaporizhzhia, asupra spitalului – asupra clădirilor în care se afla maternitatea”, a declarat el.

“Teroriștii ruși au luat viața unui bebeluș – copilul avea două zile când a fost ucis de o rachetă rusească”.

Atacul cu rachete asupra spitalului a avut loc pe fondul unui nou val de atacuri mortale din partea Rusiei asupra Ucrainei, ceea ce l-a determinat pe Zelensky să solicite o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU.

“Avem nevoie de sisteme moderne și eficiente de apărare aeriană și de apărare antirachetă și le mulțumesc tuturor celor care deja ne ajută”, a declarat el.

 

citește și...