FOTO & VIDEO / Cum arată acum cântăreața Dana Bartzer. Artista a cucerit publicul alături de soțul ei, înainte de Revoluție

03.01.2021, 11:10
FOTO & VIDEO / Cum arată acum cântăreața Dana Bartzer. Artista a cucerit publicul alături de soțul ei, înainte de Revoluție
FOTO & VIDEO / Cum arată acum cântăreața Dana Bartzer. Artista a cucerit publicul alături de soțul ei, înainte de Revoluție

Dana Bartzer a fost una dintre cântărețele care s-au bucurat de mare succes la public înainte de Revoluția din 1989. Aceasta s-a retras de multă vreme din lumina reflectoarelor.

Dana Bartzer a cunoscut succesul înainte de Revoluția din 1989, alături de Dan Creimerman, cel care i-a fost şi îi este partener de scenă şi de viaţă. Născută pe 4 mai 1966, Dana Bartzer este şi astăzi la fel de frumoasă ca în tinereţe.  Dana Bartzer și Dan Creimerman și-au unit destinele în anul 1988 și  au împreună doi băieți –  Robert şi Boris. Dana Bartzer a urmat cursurile Şcolii Populare de Artă din Bucureşti şi a colaborat cu Teatrul Constantin Tănase. În anul 1986, artista a obţinut Premiul Tinereţii la Festivalul de la Mamaia, devenind o cântăreaţă extrem de iubită şi de apreciată de public.

 

Artista şi soţul ei au decis, însă, să se retragă din lumina reflectoarelor la scurt timp după Revoluţia din 1989. Continuă să se ocupe de muzică. Dana Bartzer pune voci pentru reclame şi este profesoară de canto.

Dana Bartzer, profesoara de canto a Andradei Precup, câștigătoarea ”X Factor” 2020

Finala competiției ”X Factor” a avut loc în data de 18 decembrie 2020. Cel de-al nouălea sezon al emisiunii de la Antena 1 a fost câștigat de Andrada Precup, care a făcut parte din echipa antrenată de Ștrefan Bănică Junior. Andrada Precup este originară din Slatina, acolo unde locuiește familia ei, are 17 ani, și a impresionat juriul nu doar cu vocea ei, ci și cu povestea ei de viață. Andrada și-a pierdut vederea la naștere. Profesoara ei de canto, Dana Bartzer, a scos la iveală amănunte mai puțin cunoscute despre câștigătoarea ”X Factor ” 2020.

“Andrada învață la Colegiul George Enescu de anul trecut, al doilea an la secția specială de jazz pop. A fost acceptată prin examene și am preluat-o eu. Am fost un pic temătoare la început, pentru că eram fără experiență cu o elevă nevăzătoare. Însă este eleva ideală, un om minunat, foarte caldă, un muzician extraordinar, un om talentat, dornică să facă muzică, dornică de a învăța lucruri noi. Nu spune niciodată NU, ci doar ”să vedem, să încerc”. Ce-și dorește un profesor mai mult decât atât? Are o ureche și un auz absolut, o acuratețe vocală, o memorie fantastică. Pentru noi, cei care vedem, e greu de înțeles cum procedează ei, nevăzătorii. Ea reține piesele ascultând, are programe speciale, este pricepută în tehnologie. Trebuie să știți că ea este la un liceu normal, nu la un liceu pentru nevăzători. Ea ține pasul cu toată lumea”, a dezvăluit Dana Bartzer pentru click.ro.

”Andrada este foarte lipicioasă, e un om cald. Avem o relație de prietenie, stăm de vorbă, chiar locuiește aproape de noi, într-o garsonieră cu sora ei, ea nefiind din București”, a mai spus aceasta.

 

citește și...