FOTO. Top 10 atracții pentru anul 2022

14.06.2022, 16:17

O catedrală de vis, cu design unic din Europa, care este în construcție din 1882, este cea mai importantă atracție din lume pentru 2022, potrivit recenzenților Tripadvisor. În fiecare an, platforma de ghidare de călătorie lansează o serie de premii Travelers’ Choice. Și-a înmânat cele mai bune destinații și cele mai bune premii la începutul acestui an.

Marți, Tripadvisor a dezvăluit „ Top 10 atracții pentru 2022” . Spania și Italia sunt fierbinți în atracțiile mondiale din acest an, ocupând jumătate din listă. Iată primele 10, conform Tripadvisor:

Top 10 atracții pentru 2022

1. Basilica de la Sagrada Familia: Barcelona, Spania
2. Colosseum: Roma
3. Empire State Building: New York City
4. Centrul Mare Moscheea Sheikh Zayed: Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite
5. Gallerie Degli Uffizi: Florența, Italia
6. Plaza de España: Sevilla, Spania
7. Cascada Iguazu: Foz do Iguaçu, Brazilia
8. Băile Romane: Bath, Regatul Unit
9. Grădina Zeilor: Colorado Springs, Colorado
10. Fontana di Trevi: Roma

 

Istoria Sagrada Familia

Această bazilică monumentală este cunoscută în spaniolă ca „el Templo Expiatorio de la Sagrada Familia”, care se traduce literalmente prin „Templul expiator al Sacrei Familii”. Deși data oficială de începere a lucrărilor la bazilică este 19 martie 1882, construcția a început cu adevărat peste un an mai târziu, la 25 august 1883.

Inițial, arhitectul Francisco de Paula del Villar a fost responsabil de proiect, pe care l-a imaginat într-un stil gotic clasic. Planurile sale constau într-o biserică cu trei nave, cu elemente precum ferestre blister, contraforturi exterioare și o turlă înaltă ca un ac, toate tipice arhitecturii gotice. Dar, în cele din urmă, lucrarea a fost încredințată lui Antoni Gaudí în 1883, în vârstă de doar 31 de ani. Gaudí a schimbat complet proiectul original și a început să construiască cea mai faimoasă lucrare a sa, care i-a marcat stilul, l-a făcut cunoscut în întreaga lume și i-a permis să fie cunoscut ca maestru al arhitecturii moderne.

Din momentul în care a preluat proiectul și până la moartea sa, în 1926, Gaudí a lucrat pentru a construi acest templu unic, care urma să devină o capodopera universală, combinând toate simbolurile creștinismului.

Sagrada Familia este un templu de ispășire, adică un loc făcut pentru a comemora repararea păcatelor făcute împotriva lui Dumnezeu sau a legilor Bisericii. Lucrarea este finanțată direct din donații făcute de vizitatori și public, ceea ce explică progresul lent în construcție. Gaudí a spus chiar și odată „Templul expiator al Sagrada Familia este făcut de oameni și acest lucru se reflectă în el. Este o lucrare care se află în mâinile lui Dumnezeu și în voia oamenilor”. Construcția continuă și astăzi și finalizarea acesteia este programată pentru 2026, o dată simbolică a centenarului morții lui Antoni Gaudí.

 

citește și...