Cele mai înfiorătoare atracții turistice din lume. 16 călugări s-au mumificat în timpul vieții. Care sunt pașii înfricoșători ai mumificării

06.05.2022, 18:32

Turiștii se îngrămădesc în Japonia pentru a se uita la călugării care s-au mumificat în timpul vietii.  În nordul Japoniei, puteți vizita una dintre cele mai înfiorătoare atracții turistice din lume și puteți arunca o privire la corpurile mumificate ale sokushinbutsu, care sunt situate în templele sfinte.

În timp ce majoritatea turiștilor caută să se bucure de soare, să exploreze locații idilice și să se sărbătorească cu mâncăruri tradiționale, vizitatorii Japoniei pot afla despre călugării care au ales să fie mumificati în viață.

În nordul Japoniei, puteți vizita una dintre cele mai înfricoșătoare atracții turistice din lume și puteți arunca o privire la corpurile mumificate ale lui sokushinbutsu, situate în templele sacre, potrivit dailystar.co.uk.

Templul celor 16 călugări mumificați

Este casa unor călugări dedicați care au făcut cel mai groaznic sacrificiu îndurând o practică de la trei până la 20 de ani pentru a se transforma în mumii în timp ce funcționează pe deplin.

Un total de 16 călugări mumificați, care erau adepți ai unei forme antice de budism numită shugendō, pot fi găsiți în templu  după ce au murit din cauza unui regim de viață istovitor.

Pașii înfricoșători ai mumificării

Călugării devotați au murit prin „actul suprem al tăgăduirii de sine” și au început procesul de transformare mâncând semințe și sorbind ceai otrăvitor, relatează Escape.com.au.

Publicația de călătorie Atlas Obscura a explicat pașii înfricoșători ai automumificării și a scris: „Timp de trei ani, preoții aveau să mănânce o dietă specială constând doar din nuci și semințe, în timp ce participau la un regim de activitate fizică riguroasă.

„Apoi au mâncat doar scoarță și rădăcini timp de încă trei ani și au început să bea un ceai otrăvitor făcut din seva arborelui urushi.

„Acest lucru a provocat vărsături și o pierdere rapidă de fluide corporale și, cel mai important, a ucis orice larve și paraziți care ar putea provoca descompunerea corpului după moarte.”

Practicanții erau priviți ca fiind pregătiți din punct de vedere spiritual să intre în următoarea fază odată ce au terminat un ciclu de cel puțin o mie de zile.

Cel mai longeviv călugăr

În ciuda faptului că mulți erau pregătiți în acest moment, unii au avut mai mult timp pentru a se pregăti, unul dintre cei mai longeviv fiind un călugăr care a petrecut două decenii urmând regimul.

Înainte de a-și termina ultimul ciclu, călugărul nu mai mânca mâncare și bea doar o cantitate mică de apă salinizată timp de 100 de zile.

Odată ce simțeau că moartea se apropie, discipolii călugărului îl puneau într-o cutie de pin, la fundul unei gropi adânci de trei metri.

Pe măsură ce călugărul simțea că se apropie moartea, discipolii lui îl coborau într-o cutie de pin, la fundul unei gropi adânci de trei metri.

Procesul il facea pe călugăr să rămână nemișcat în timp ce este poziționat în poziția lotus, doar cu un tub subțire de aer din bambus și un clopoțel pentru ajutor.

Clopotul avea să fie folosit pentru a avertiza oamenii că acesta era încă în viață. Când nu se mai auzeau sunete, tubul era îndepărtat și mormântul era sigilat.

Din păcate, procesul nu a funcționat pentru toată lumea și după ce mormintele au fost în cele din urmă deschise, s-a descoperit că unele dintre cadavre au putrezit.

Între timp, călugărilor de succes li s-a acordat statutul de Buddha și au fost expuși adepților lor.

citește și...