FOTO / Ioana Simion a luat în gazdă 11 refugiați din Ucraina. ”Mi s-au cam înmuiat picioarele”

09.03.2022, 11:54
FOTO / Ioana Simion a luat în gazdă 11 refugiați din Ucraina. ”Mi s-au cam înmuiat picioarele”
FOTO / Ioana Simion a luat în gazdă 11 refugiați din Ucraina. ”Mi s-au cam înmuiat picioarele”

Ioana Simion, partenera de viață a fostului jucător de tenis Ilie Năstase, a sărit în ajutorul reefugiaților din Ucraina, țară atacată de ERusia. Aceasta a luat în gazdă 11 refugiați din Ucraina. “Eram pregătită să am grijă de unul, doi sau trei ucraineni, dar când mi s-a telefonat și mi s-a spus că voi avea parte de opt persoane, mi s-au cam înmuiat picioarele”, a spus Ioana Simion. Trei dintre refugiaţi stau la fiul Ioanei Simion.

Asemenea altor oameni, Ioana Simion a decis să se implice în ajutorarea refugiaților din Ucraina. Partenera de viață a lui Ilie Năstase are în grijă 11 refugiați din Ucraina.

Ioana Simion i-a găzduit pe aceștia în casa sa, la Constanța. Aceasta a primit un telefon de la un vecin din Constanţa, care este voluntar la vama din Isaccea, pe unde intră mii de ucraineni, pentru a scăpa de război, și care a întrebat-o dacă poate avea grijă de o familie.

Ioana Simion a luat în gazdă 11 refugiați din Ucraina. ”Și dacă ar fi trebuit să-mi vând câte ceva, ca să am grijă de ele, aș fi făcut asta”

”Ce am văzut în vamă acolo, nu am reușit nici acum să uit. Bieții oameni vin asemenea vitelor, cu bacul, în încercarea de a scăpa de război. Eram pregătită să am grijă de unul, doi sau trei ucraineni, dar când mi s-a telefonat și mi s-a spus că voi avea parte de opt persoane, mi s-au cam înmuiat picioarele. Însă am mers hotărâtă după ei. Apartamentul meu din Constanța are trei camere și am făcut un calcul că vor încăpea, într-un fel sau altul!”, a declarat Ioana Simion pentru impact.ro.

Ulterior, Ioana Simion s-a trezit la ușa sa cu alți trei refugiați. Aceștia sunt cazați la fiul său. „Nu mai știam ce să fac! Nu vroiam să renunț la ultimele, dar nici nu aveau toți loc în acel apartament. L-am sunat pe fiul meu, care m-a trimis direct la el acasă. Așa se face că ultimele două tinere și bebelușul sunt cazate acasă, la băiatul meu. Aș vrea să vă spun că nu regret niciun moment gestul. Și dacă ar fi trebuit să-mi vând câte ceva, ca să am grijă de ele, aș fi făcut asta!”, a mai spus aceasta pentru sursa mai sus-menționată.

Războiul din Ucraina, ziua 14

La 14 zile de la invazia Rusiei în Ucraina, trupele invadatoare nu au reușit să preia controlul asupra țării unde se dau în continuare lupte aprige. Trupele ucrainene au respins eforturile forțelor ruse de a intra în orașele Harkiv și Mykolayiv. Cele două părți au convenit asupra încetării focului miercuri dimineață pentru a da posibilitatea ca locuitorii din Kiev și din alte patru orașe să fie evacuați, relatează Hotnews. Aproape 12.000 de soldați ruși ar fi murit, ar fi fost răniți sau capturați în primele 12 zile ale războiului din Ucraina, a anunțat miercuri armata Ucrainei.

319.969 de cetăţeni ucraineni au intrat în România de la declanşarea invaziei rusești asupra țării lor şi până marţi, la ora 24,00, a anunțat Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră. 234.369 de cetăţeni ucraineni au părăsit deja România, transmite Digi24.

citește și...