FOTO. Dragoste olimpică: Cuplurile care concurează la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022

15.02.2022, 00:03

Cum ai petrecut Ziua Îndrăgostiților? O masă romantică sau poate pur și simplu tratând-o ca „o oricare altă zi”? La Jocurile Olimpice de iarnă este o realitate pentru unele cupluri sportive, deși sărbătoarea ar putea să nu fie pe ordinea de zi în acest moment.

Ziua Îndrăgostiților este în mod normal despre gesturi romantice și săruturi pasionale, dar olimpicii de la Jocurile din 2022  de la Beijing au trebuit să fie creativi pentru a-și exprima sentimentele de dragoste într-un mediu restrâns.

A fost Ziua Îndrăgostiților la Jocurile Olimpice de iarnă. Nu este neobișnuit ca sportivii olimpici să se întâlnească sau să pună bazele unei relații prin sportul lor. Iată câteva dintre cele mai importante parteneriate de la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022.

Madison Chock și Evan Bates

Evan Bates a rugat-o pentru prima dată pe Madison Chock să iasă la o întâlnire când avea 16 ani. Au mers la Bahama Breeze, un lanț de restaurante cu tematică. Dar prima întâlnire a fost și singura lor – la acea vreme.

Ani mai târziu, au început să patineze împreună după ce fostul partener al lui Chock s-a retras. Și ani după aceea, înainte de Jocurile Olimpice de la Pyeongchang, au început să se întâlnească.

Astăzi, Chock și Bates sunt campionii naționali ai Statelor Unite la dansul pe gheață – parteneri pe gheață timp de 11 ani și în afara sportului, în ultimii cinci. Este mult timp de petrecut împreună, dar le-a plăcut.

„Ne-a făcut într-un cuplu matur foarte repede”, a spus Bates. „Ne-a cam făcut să creștem împreună”.

Ashley Caldwell și Justin Schoenefeld

Împreună cu Christopher Lillis, cuplul a câștigat aurul la debutul Jocurilor Olimpic.

Potrivit The Washington Times, Caldwell și Schoenfeld s-au întâlnit după Jocurile Olimpice de la Pyeongchang din 2018, după ce acesta din urmă s-a alăturat echipei de avioane din SUA. Au lovit repede.

„Nu ne-a împiedicat nimic să ne întâlnim”, a declarat Caldwell pentru ziar.

Adrian Diaz și Madison Hubbell

La fel ca Chock și Bates, Adrian Diaz și Madison Hubbell sunt și ei dansatori pe gheață într-o relație romantică. Pur și simplu nu concurează unul cu altul.

Diaz patinează cu Olivia Smart pentru Spania, în timp ce Hubbell și Zachary Donohue sunt printre perechile de top pentru Statele Unite, câștigând medalia de bronz la dans pe gheață la Jocurile Olimpice de la Beijing. Diaz și Hubbell se întâlnesc din sezonul 2014-15 și s-au logodit din 2018. Intenționează să se căsătorească în 2023.

Hubbell a spus că, pentru că ei concurează adesea unul împotriva celuilalt, ea i-a plăcut recenta competiție de patinaj artistic pe echipe, unde SUA au câștigat argint. Spania nu avea echipă, așa că Diaz a putut-o urmări în direct.

„De obicei, ne concentrăm atât de mult pe evenimentul nostru, încât nu putem să ne vedem personal”, a spus ea, potrivit Associated Press. „Așa că sunt foarte fericită că el poate fi acolo.”

Marie-Michele Gagnon și Travis Ganong

Gagnon și Ganong sunt ambii schiori alpini, reprezentând Canada și, respectiv, Statele Unite. S-au întâlnit la o cursă în 2007 și s-au logodit în septembrie – în timp ce erau, desigur, pe vârful unui munte.

„Ea a urcat cu entuziasm în acest loc cu mine într-o furtună de ploaie, fără să ghicească aventura”, a scris Ganong, 33 de ani, pe Instagram. „Și a spus da!”

Gagnon, în vârstă de 32 de ani, a adăugat în propria postare: „13 ani, dar nu ar fi putut fi cronometrat mai perfect!”

Red Gerard și Hailey Langland

La 21 de ani, este mult timp pentru cei doi snowboarderi de slopestyle, care au concurat pentru a doua oară la Jocurile Olimpice împreună.

Cuplul, care a început să se întâlnească cu puțin timp înainte de Jocurile de la Pyeongchang în urmă cu patru ani.

Experiența lor comună de a concura pe același traseu în aceleași evenimente oferă unul celuilalt sprijin, în timp ce împărtășesc idei pentru alergări.

„Este o parte distractivă a relației noastre care îmi place.”

Cornelius Kersten și Ellia Smeding

Pe 28 ianuarie, patinătoarea britanică Ellia Smeding a postat un videoclip cu ea însăși la National Speed Skating Oval, alături de colegul patinator de viteză Cornelius Kersten.

Kersten, 27 de ani, și Smeding, 23 de ani, sunt parteneri atât într-o relație romantică, cât și într-o afacere – o companie de cafea numită „Brew ′22”, pe care au fondat-o pentru a-și finanța cheltuielile de călătorie și formare înainte de aceste Jocuri.

În timp ce se antrenează în Țările de Jos, care este un focar de patinaj viteză, Kersten și Smeding reprezintă amândoi Marea Britani. Unul dintre obiectivele lor la aceste Jocuri este să trezească mai mult interes pentru sportul din țara lor natală.

„Nu știu încă ce am realizat”, a spus Kersten pentru The Associated Press, „dar sper că am realizat ceva”.

Mikaela Shiffrin și Aleksander Aamodt Kilde

Mikaela Shiffrin și Aleksander Aamodt Kilde nu se întâlnesc pentru avantajul competitiv.

„Ea îmi trimite videoclipuri, eu îi trimit videoclipuri și apoi încercăm să învățăm puțin unul de la celălalt”, a spus Kilde, campioana din 2020. „Este tare. Am multe de învățat de la ea.”

Norvegianul și Shiffrin se întâlnesc de la începutul anului 2021 și și-au făcut relația oficială pe Instagram în iunie.

Cu circuitele Cupei Mondiale masculine și feminine rareori în aceleași locuri în același timp, Shiffrin și Kilde țin legătura în timpul sezonului prin FaceTime și apeluri telefonice. Jocurile Olimpice nu sunt diferite.

„Cu COVID și restricții, trebuie să fii foarte atent”, a spus Kilde. „Este un fel de tachinare. O vezi, dar nu o poți atinge cu adevărat, nu poți fi cu ea atât de mult. Dar este foarte frumos să o avem aici.”

Tim Koleto și Misato Komatsubara

Un alt cuplu de dansuri pe gheață din viața reală, Tim Koleto și Misato Komatsubara s-au cunoscut prin acest sport în 2016.

Amândoi căutau noi parteneri și s-au întâlnit la Milano, Italia, pentru o încercare aleatorie. Iar restul, după cum spune clișeul, este istorie.

„Vorbim des despre asta că a fost soarta că ne-am găsit unul pe altul așa cum ne-am făcut”, a spus Koleto pentru The Associated Press.

Koleto, care s-a născut în Montana, a devenit de atunci cetățean japonez și a adoptat legal numele de familie al soției sale.

Kim Meylemans și Nicole Silveira

Belgia Kim Meylemans și brazilianca Nicole Silveira nu numai că concurează în același sport, dar au concurat direct una împotriva celeilalte. Silveira a terminat pe locul 13, iar Meylemans a fost cu câteva locuri în urmă, pe locul 18.

„A trebuit să navigăm în calitate de concurenți, dar și într-o relație”, a spus Silveira recent reporterilor. „Ne-am dat seama. Practic, când suntem pe pistă, suntem concurenți și în afara pistei, este un joc corect, parteneri din viața reală.”

Silveira, în vârstă de 27 de ani, a spus că cuplul s-a cunoscut în urmă cu trei ani, dar „abia în ultimul sezon am oficializat lucrurile”. Ea a terminat pe locul 17 la cele mai recente campionate mondiale. Meylemans, 25 de ani, a terminat pe locul nouă.

Ryan Sommer și Blayre Turnbull

Sute de sportivi au mărșăluit la ceremonia de deschidere și au documentat experiența pe rețelele de socializare. Dar o postare de la Blayre Turnbull s-a remarcat.

„Numiți un loc mai tare pentru a vă reîntâlni cu logodnicul tău după ce ai petrecut ultimele 3 luni între ele”, a scris ea într-o legendă pe Instagram, alături de o fotografie cu ea și cu logodnicul Ryan Sommer. “Voi aștepta.”

citește și...