FOTO / Draga Olteanu Matei, la 86 de ani. Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea TVR Irina Păcurariu despre legendara actriță

03.08.2020, 13:37
FOTO / Draga Olteanu Matei, la 86 de ani. Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea TVR Irina Păcurariu despre legendara actriță
FOTO / Draga Olteanu Matei, la 87 de ani. Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea TVR Irina Păcurariu despre legendara actriță

Irina Păcurariu, prezentatoarea de la Televiziunea Națională, a vizitat-o de curând pe renumita actriță Draga Olteanu Matei. La 86 de ani, îndrăgita artistă are povești extraordinare.

Draga Olteanu Matei este una dintre cele mai apreciate și mai îndrăgite actrițe de comedie din țara noastră, ce a jucat pe scena Teatrului Național București, în numeroase filme și la televiziune. Reprezentantă a generației de aur a teatrului românesc, Draga Olteanu Matei, în vârstă de 86 de ani are un palmares foarte bogat. A jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru și a avut 100 roluri în televiziune.

Zilele acestea, prezentatoarea de la TVR Irina Păcurariu a fost în vizită la celebra actriță, căreia i-a luat un interviu pentru emisiunea ”Rețeaua de idoli”, de la TVR2, interviu ce va fi difuzat în toamna acestui an.

Irina Păcurariu a dezvăluit, pe contul ei de socializare, cum a fost întâlnirea cu Draga Olteanu Matei.

”Draga Olteanu Matei este ea însăși un roman. A fost exmatriculată împreună cu Amza Pellea din facultatea pentru un an.
De ce? Răspunsul “oficial” e că-i plăceau prăjiturile și chiulea cu Amza din dragoste pentru ele. Nu iartă nici acum, la 87 de ani (n.r. pe care îi va împlini peste câteva luni), pe nimeni. Despre Andrei Șerban încă susține că e nesigur, de asta experimentează mereu, pe Horațiu Mălăele îl iubește, dar l-a taxat în glumă că la unul din spectacole a ridicat prea mult vocea la public.

La cât de directă e, am întrebat-o dacă a avut dușmani printre colegi. “Nu știu, mi-a răspuns cu sarcasmul ei clasic, știu doar că n-am avut prieteni.”
Doamna Draga… se mișcă mai puțin vioi decât o făcea, e cum o vedeți, croită parcă din pergament, dar ochii, vocea, replica sunt intacte.
Se ține deja de ani buni departe de lume, și salutul ei, “Considerați-vă pupați!”, fără îmbrațișări suplimentare, e același de 45 de ani. Fusese premiera la “Patima”, filmul al cărei scenariu l-a scris chiar ea și care a adunat într-o lună 1 milion de spectatori.

Regizorul George Cornea a urcat-o pe scenă la premieră, unde aproape toată sala, adică peste 500 de oameni, au venit s-o pupe pe actrița lor favorită și, ca urmare, timp de 2 săptămâni s-a luptat apoi cu o pneumonie severă. De atunci și de acolo a învățat că cele mai sănătoase sunt pupăturile de la distanță”, a povestit realizatoarea de la TVR.

I-a dăruit o fotografie de pe vremea când fuma

Irina Păcurariu a dezvăluit că Draga Olteanu Matei i-a dăruit o fotografie în care renumita artistă apare cu țigara în gură, de pe vremea când fuma foarte mult.

”Poza cu țigara (a fumat 5 pachete/zi timp de decenii) e unica păstrată de Draga din studenție.
– O vrei, m-a întrebat repede.
– Normal, dar de ce?
– N-am copii, cui s-o las?! La tine va sta mai bine.
Și e pe raft, în ramă acum, cu iubire, recunoștință și marea neputință de a nu putea schimba nimic din ce e scris”, a mai spus Irina Păcurariu.

FOTO: Facebook/Irina Păcurariu

 

citește și...