FOTO. Cum arată prima femeie de culoare care a pozat pentru Vogue. Fostul supermodel în vârstă de 69 de ani arată senzațional

09.05.2022, 21:45

Modelul plin de farmec, Johnson, în vârstă de 69 de ani, este la fel de uimitoare acum ca și când a debutat ca primul model de culoare care a pozat pe coperta revistei Vogue în 1974. Fie că își flexează picioarele lungi și luxuriante lângă piscină sau poza alături de fiica ei, Anansa Sims, 42 de ani, pentru revista Elle, Johnson este dovada vie că vârsta nu este altceva decât un număr.

Când Beverly Johnson și-a revenit triumfal pe podiumul Săptămânii Modei de la New York anul acesta, a fost ca și cum supermodelul în vârstă de 69 de ani nu ar fi plecat niciodată.

Frumusețea născută în Buffalo – care a făcut istorie ca prima femeie de culoare care a apărut pe coperta Vogue în august 1974.  Johnson, în vârstă de 69 de ani și bunică, este unul dintre supermodelele originale. Ca femeie de culoare, ea a spart barierele și a lărgit idealul convențional de frumusețe la acea vreme, pozând pe coperta revistei Vogue american în 1974.

Femeia s-a întors la rădăcini

Cariera ei a crescut și a devenit o față căutată timp de decenii, pozând  pe coperțile a sute de reviste.

Johnson, de asemenea autoare și femeie de afaceri, s-a întors la rădăcinile ei de modeling și a pășit pe pistele designerilor Sergio Hudson și Bibhu Mohapatra.

 

Johnson a pozat pe coperta a peste 500 de reviste

După ce a pozat pe coperta a peste 500 de reviste de-a lungul carierei sale, Johnson a deschis porți pentru multe tinere femei de culoare din industrie. Și la cinci decenii după ce a început, ea spune că este „minunat” să vezi cum moda s-a schimbat în bine.

„Următoarea frontieră”, adaugă profesionistul care poza, va consta în a vedea mai mulți oameni de culoare în economia industriei modei”.

Într-un articol de opinie din 2020 pentru Washington Post, ea a propus „Regula Beverly Johnson” pentru angajarea la nivel înalt, care „ar necesita ca cel puțin doi profesioniști de culoare să fie intervievați în mod semnificativ pentru poziții influente”.

citește și...