FOTO. Cine este Prima Doamnă a Ucrainei. Cu ce s-a ocupat Olena Zelenska

03.03.2022, 22:00

Cine este Olena Zelenska. Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, este un chip obișnuit în știrile din ultimele zile. Soția președintelui ucrainean Volodimir Zelenski i-a inspirat pe mulți cu postările pe rețelele de socializare despre criza Rusia-Ucraina. Prima Doamnă a Ucrainei a distribuit duminică o fotografie cu un copil născut într-unul dintre adăposturile anti-bombe din capitala Ucrainei, Kiev.

Cu un convoi militar rusesc masiv care se apropie din ce în ce mai mult de capitala Ucrainei, Kiev, toate privirile sunt ațintite asupra președintelui Volodimir Zelenski și a familiei sale.

Soția lui, ca și el, este aparent o țintă pentru trupele ruse.

Familia președintelui ucrainean este ținta lui Vladimir Putin

„Conform informațiilor noastre, eu sunt ținta principală, familia mea este ținta numărul doi”, a spus Volodimir Zelenski într-o declarație video,

Zelenski, 44 de ani, i-a inspirat pe mulți în ultima săptămână cu apelurile sale la putere și unitate. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a decis să se ascundă cu familia sa în capitala Kiev, în loc să fugă din țară.

Olena Zelenska nu se teme și continuă să împărtășească informații pe rețelele de socializare. Aceasta s-a poziționat dur împotriva conflictului.

 

Prima Doamnă se adresează națiunii

Locația exactă a Primei Doamne nu este cunoscută, dar se crede că a rămas în Ucraina împreună cu soțul ei și cei doi copii ai lor, Sasha și Cyril – o decizie riscantă, având în vedere că Volodimir Zelenski a spus că este „ținta nr. 1” a Rusiei.

„Așa arată Ucraina acum. Iată un videoclip pe care să-l vadă lumea – suntem în război”, a subtitrat ea un videoclip recent pe Instagram care arată clipuri ale violenței din Ucraina.

Într-o altă postare recentă pe Instagram, Prima Doamnă a împărtășit o fotografie cu steagul țării sale, scriind:  „Sunt mândră că trăiesc alături de voi și în aceeași țară. Astăzi nu voi avea nicio spaimă și nici lacrimi. Voi fi calmă și încrezătoare.”

Ce ocupație a avut Prima Doamnă a Ucrainei

La fel ca soțul ei, pe care l-a cunoscut la facultate, mediul lui Zelenski nu este în politică, ci în industria divertismentului.

Zelenski este căsătorit cu Olena Zelenska din 2003, pe care a cunoscut-o în timp ce studia.

Relația dintre cuplu s-a dezvoltat treptat – s-au întâlnit timp de opt ani înainte de a se căsători pe 6 septembrie 2003. La 15 iulie 2004 s-a născut fiica lor Oleksandra. La 21 ianuarie 2013, Zelenska a născut fiul lor Kyrylo.

În timp ce Zelenski a apărut în fața camerei ca un comedian și o personalitate TV, Olena a lucrat ani de zile în culise ca scriitor de comedie și scenarist.

Când soțul ei a preluat mandatul, ea și-a continuat munca și a găsit modalități de a-și echilibra viața politică cu cariera existentă, a declarat ea pentru Vogue Ucraina în 2019.

În decembrie 2019, Prima Doamnă a fost inclusă în lista celor mai influenți 100 de ucraineni de către revista Focus, ocupând locul 30.

citește și...