FOTO. Cele mai periculoase 15 destinații turistice din lume. De la Valea Morții la Insula Șerpilor

22.08.2022, 17:13

Lumea este plină de locuri fascinante care atrag turiștii în masă. Aceste destinații sunt foarte variate, de la paradisuri tropicale până la vârfuri muntoase, și atrag oameni de la cei care caută soarele până la cei care caută senzații tari. Cu toate acestea, pe cât de incredibile pot fi unele locații, pe atât de periculoase pot fi.

Pericolul poate proveni din diferite surse, de la pericole naturale până la niveluri ridicate de criminalitate.

Iată o privire asupra unora dintre cele mai periculoase destinații turistice de pe planetă.

Top 15 cele mai periculoase locuri de vacanță de pe Pământ

Valea Morții, California

Death Valley este cel mai fierbinte loc de pe planetă; temperaturile la Furnace Creek au atins 134 °F. Temperaturile extreme au luat viața multor oameni care au fost suficient de neatenți pentru a se îndepărta de drumuri. Dacă căldura nu era de ajuns, șerpii cu clopoței reprezintă un alt pericol.

Cu toate acestea, Valea Morții este în continuare o atracție turistică populară, în parte din cauza cât de periculoasă este. Dacă vă aflați în Valea Morții, asigurați-vă că rămâneți pe drumuri și luați multă apă cu dumneavoastră pentru a evita deshidratarea și insolația.

Deșertul Danakil, Etiopia

Deșertul Danakil, situat la granița dintre Etiopia și Eritreea, este, de asemenea, periculos din cauza căldurii extreme. Deși nu este la fel de fierbinte ca Valea Morții, deșertul Danakil va atinge totuși aproximativ 131 °F.

 

Temperaturile ridicate se datorează în parte activității geotermale din regiune, care este responsabilă și pentru lacurile de acid și gaze toxice. Deșertul este o destinație turistică populară, însă vizitatorilor li se recomandă să rămână în permanență alături de ghizi.

Muntele Everest, Nepal

Muntele Everest tinde să atragă o varietate extremă de turiști. Adică, cei care vor să urce în vârful celui mai înalt vârf din lume. În fiecare an, aproximativ 1.200 de exploratori neînfricați vor porni de la poalele muntelui. Din păcate, doar aproximativ jumătate reușesc să ajungă în vârf, iar unii vor muri încercând.

Pe măsură ce urci pe munte, condițiile devin din ce în ce mai severe. Nivelurile scăzute de oxigen, temperaturile scăzute și căderile fatale sunt doar câteva dintre lucrurile la care trebuie să fie atenți cei care se află aici. Se estimează că mai mult de 200 de cadavre au rămas încă pe munte, înghețate acolo unde au pierit.

Acapulco, Mexic

Acapulco, Mexic, este un oraș care îi atrage în masă pe cei care caută soarele, majoritatea din alte părți ale Mexicului, dar orașul primește și câțiva vizitatori internaționali. Vizitatorii acestei renumite stațiuni balneare au parte de plaje uimitoare, cu ape albastre și limpezi.

Acapulco a fost o destinație importantă pentru turiștii din Statele Unite, dar acest lucru nu mai este cazul. De la apogeul său, orașul a cunoscut o explozie a criminalității, inclusiv a omuciderilor, ceea ce i-a determinat pe vizitatorii de peste mări să aleagă alte destinații în schimb. Dacă doriți să vizitați orașul, este înțelept să fiți foarte atenți în timpul șederii.

Kingston, Jamaica

Jamaica este un paradis tropical și casa legendarului Bob Marley. Țara este, de asemenea, încărcată de istorie, deoarece a fost sub dominație colonială spaniolă și britanică, și este locul de naștere al religiei rastafari.

Oameni din întreaga lume se adună pe plajele imaculate ale Jamaicăi și se îmbată cu cultura vibrantă, dar relaxată. Cu toate acestea, ca în cazul multor paradisuri tropicale, lucrurile nu sunt atât de paradisiace sub suprafață. Rata sărăciei și a criminalității este ridicată, în special în capitala țării, Kingston.

Rio de Janeiro, Brazilia

Rio de Janeiro este una dintre cele mai importante atracții turistice din lume. Plajele minunate și peisajul impresionant fac din acest oraș o vacanță pe care nu o veți uita. Ca și cum frumusețea naturală nu ar fi fost de ajuns, există și cultura plină de viață care face ca orașul să fie irezistibil pentru atât de mulți oameni.

Cu toate acestea, Brazilia este o țară în curs de dezvoltare care are rate ridicate ale șomajului. Oameni din toată țara se îndreaptă spre orașe precum Rio în speranța de a găsi un loc de muncă, iar mulți nu reușesc. Rezultatul este o rată ridicată a criminalității, iar vizitatorii sunt sfătuiți să fie foarte atenți.

Stâncile de la Moher, Irlanda

Frumusețea naturală, istoria bogată și primirea călduroasă a Irlandei contribuie la transformarea țării într-o destinație turistică populară. Orașele moderne, precum Dublin, sunt bogate în cultură și artă, iar vizitatorii au multe de făcut. Cu toate acestea, mulți oameni vin mai degrabă pentru frumusețea rustică a țării decât pentru atracțiile sale rurale.

O astfel de atracție este reprezentată de uimitoarele stânci Moher, situate pe coasta vestică accidentată a insulei. Priveliștile sunt spectaculoase, cu vederi asupra coastei și asupra oceanului Atlantic. Cu toate acestea, pe cât de frumoase sunt căderile abrupte, pe atât de periculoase sunt. Mulți oameni au căzut în gol după ce s-au apropiat prea mult de margine pentru a vedea mai bine.

Muntele Washington, SUA

Mulți turiști mai aventuroși sunt atrași de Muntele Washington din British Columbia, SUA. Muntele are stațiuni de schi, în timp ce atrage, de asemenea, excursioniști și alpiniști care vor să se apropie de natură și să admire priveliștile uimitoare.

În timp ce explorarea munților este de obicei riscantă, Muntele Washington prezintă un pericol special la care oamenii trebuie să fie atenți: vânturile puternice. Vânturile de aici pot ajunge până la 203 mph, suficient pentru a spulbera oamenii până la moarte. De asemenea, vizitatorii trebuie să fie atenți și la temperaturile, care ajung la -40 °F.

Half Dome, Parcul Național Yosemite, California

Nu există ceva mai bun decât Parcul Național Yosemite din California pentru cei cărora le place să stea în aer liber. Pădurile vaste, cascadele uimitoare și munții pitorești reprezintă doar câteva dintre motivele pentru a veni aici. Din păcate, pe cât de frumoasă poate fi mama natură, pe atât de periculoasă poate fi și foarte, foarte periculoasă.

Deși atacurile urșilor sunt rare, este mai probabil ca munții să ducă la decese premature. Vârful Half Dome este unul dintre cei mai periculoși dintre toți. Oamenii au căzut în gol încercând să facă o drumeție până în vârf, în timp ce alpiniștii sunt, de asemenea, supuși unui risc crescut de lovituri de trăsnet.

New Smyrna Beach, Florida

New Smyrna Beach din Florida este un paradis al surferilor. Valurile perfecte atrag surferi din întreaga lume, ajutați de clima caldă din Florida. Din păcate, însă, pericolul pândește chiar sub valuri. Apele din largul plajei New Smyrna Beach sunt pline de rechini.

Florida este cunoscută ca fiind capitala mondială a atacurilor de rechini, iar New Smyrna Beach este una dintre cele mai periculoase locații din Florida dintre toate. De asemenea, este bine cunoscut faptul că rechinii și surferii tind să nu facă o combinație bună. Nu că rechinul crede că oamenii sunt în meniu, ci îi confundă pe surferi cu prada lor obișnuită: focile. Indiferent de motivul din spatele unui atac, rezultatele sunt neplăcute și pot pune viața în pericol.

Bangkok, Thailanda

Thailanda găzduiește multe dintre cele mai incredibile plaje tropicale din lume, atrăgând milioane de turiști în fiecare an. Cu toate acestea, plajele nu sunt singura atracție; țara oferă o viață de noapte legendară, o primire faimoasă și caldă, o istorie bogată și cumpărături din belșug.

Lăsând plajele la o parte, una dintre numeroasele atracții ale Thailandei este faimoasa sa capitală: Bangkok. Orașul are atât de multe de oferit oamenilor din toate categoriile sociale, fie că vreți să vedeți obiectivele turistice, să faceți cumpărături sau doar să petreceți. Cu toate acestea, criminalitatea este foarte răspândită în oraș, cu escrocherii și jafuri banale împotriva turiștilor. O forță de poliție coruptă și dezinteresată nu ajută situația.

Pripyat, Ucraina

Pripyat a fost un oraș rusesc (acum ucrainean) normal. Nu existau prea multe lucruri care să atragă vizitatorii, iar orașul și zonele din jur erau puțin cunoscute. Cu toate acestea, totul avea să se schimbe în 1986, când a avut loc un accident care a șocat lumea.

În 1986, a avut loc o topire nucleară la centrala nucleară din apropiere, Cernobîl. Nivelurile ridicate de radiații au fost atât de mari încât locuitorii de atunci nu au avut de ales decât să plece, iar de atunci orașul a rămas nelocuit. În ciuda faptului că nivelurile de radiații sunt încă periculoase, mulți oameni sunt atrași de oraș pentru a arunca o privire asupra trecutului.

 

Parcul Național Hawaii, Hawaii

Pe lângă plajele pe care mulți oameni visează să le viziteze, Hawaii este cunoscut și pentru activitatea vulcanică activă. Micul grup de insule este așezat direct peste o falie, ceea ce îl face una dintre cele mai active regiuni vulcanice de pe planetă. Activitatea face din această zonă un loc fascinant pentru turiști, în timp ce prezintă, de asemenea, o mulțime de pericole.

Nu numai că lava este extrem de fierbinte, ceea ce prezintă pericole evidente, dar gazele otrăvitoare și cenușa umplu aerul în unele zone. Vulcanii și zonele înconjurătoare au luat viețile unor turiști inconștienți și ale altor persoane care nu au avut suficientă grijă.

Atolul Bikini, Insulele Marshall

Atolul Bikini este una dintre cele mai frumoase și uimitoare locații de pe planetă. Plajele imaculate și apele limpezi și albastre par irezistibile și ar atrage de altfel vizitatori în masă pentru a gusta din paradis. Numai că Atolul Bikini nu este chiar atât de paradisiac pe cât ar putea părea la prima vedere.

Atolul Bikini a fost locul unde au avut loc numeroase teste nucleare explozive, care au devastat viața sălbatică din zonă. Nu numai atât, dar testele înseamnă că, chiar și 60 de ani mai târziu, situl are niveluri periculos de ridicate de radiații. Cu toate acestea, oamenii sunt în continuare atrași de atol, în parte datorită recifelor care se refac.

Insula Șerpilor, Brazilia

Dacă ați pune piciorul pe Insula Șarpelui, în largul coastei Braziliei, v-ați afla într-unul dintre cele mai periculoase locuri din lume. Probabil că puteți ghici motivul, dacă vă ghiciți după numele insulei. Da, insula are o mulțime de șerpi, șerpi mortali de altfel.

Insula este casa a mii de vipere cu cap de lance auriu, una dintre cele mai veninoase specii de șerpi de pe planetă. Insula este atât de periculoasă încât brazilienii au închis-o pentru public, puține persoane având voie să pună piciorul acolo.

 

Cum să fii în siguranță în destinații turistice periculoase
Este important să vă păstrați pe dumneavoastră și pe cei dragi în siguranță în orice circumstanțe și aveți nevoie de toate cele mai bune instrumente la dispoziție pentru a face acest proces mai ușor.

La Armormax avem o mulțime de produse de mare rezistență pentru a face vehiculele mai sigure și mai sigure. Avem, de asemenea, produse care sunt măsuri de protecție eficiente pentru persoane fizice, cum ar fi inserțiile pentru rucsacul nostru antiglonț B6.

 

 

 

 

citește și...