FOTO. Cei 13 jucători care ar fi câștigat Balonul de Aur dacă Messi și Ronaldo nu ar fi fost eligibili

31.08.2022, 17:38
FOTO. Cei 13 jucători care ar fi câștigat Balonul de Aur dacă Messi și Ronaldo nu ar fi fost eligibili
Franck Ribery a fost unul dintre cei mai buni din lume

În contextul în care Cristiano Ronaldo și Lionel Messi au dominat Balonul de Aur în ultimii ani sau chiar mai mult, ne-am gândit să aruncăm o privire asupra câtorva nume care au ratat râvnitul premiu. Ce jucători ar fi ratat premiul râvnit ca urmare a standardelor de neatins pe care le-au stabilit cei doi mari jucători?

Din 2008, Cristiano Ronaldo și Lionel Messi au dominat fotbalul mondial. Doar un singur Balon de Aur de atunci nu a fost revendicat de cei doi, care împart între ei un număr incredibil de 12 victorii.

Supremația celor doi mari jucători din toate timpurile a făcut ca această competiție să fie în mare parte o cursă cu doi cai. Dar ce s-ar fi întâmplat dacă cei doi nu ar fi încălțat niciodată o pereche de ghete și nu ar fi pus piciorul pe un teren de fotbal profesionist?

Cei 13 jucători care ar fi câștigat Balonul de Aur dacă Messi și Ronaldo nu ar fi fost eligibili

Citiți mai departe pentru a afla exact cine ar fi fost mândrul deținător al celui mai mare premiu individual din acest sport dacă Ronaldo și Messi ar fi încetat să mai intre în acest joc frumos.

2008 – Fernando Torres

Ronaldo, în vârstă de 23 de ani, a primit primul său premiu pentru evoluțiile sale spectaculoase la Manchester United și a dat startul epocii de dominație a sa și a lui Messi.

Cu Messi pe locul doi, Torres, al treilea, ar fi fost cel care ar fi revendicat premiul și i-ar fi oferit lui Liverpool primul câștigător al Balonului de Aur de la Michael Owen în 2001.

2009 – Xavi

În anul următor, primele două poziții s-au inversat, Messi primind premiul pentru prima dată. Pe locul al treilea s-a clasat coechipierul său de la Barcelona, Xavi, a cărui măiestrie la mijlocul terenului i-ar fi adus victoria în locul celor doi giganți ai fotbalului.


2010 – Andres Iniesta

În timp ce Messi a obținut a doua sa victorie, Ronaldo a ieșit din top trei. Un alt mijlocaș de la Barcelona ar fi luat trofeul pentru al doilea an consecutiv, Iniesta depășindu-l de această dată pe partenerul său Xavi, cel care ar fi fost actualul deținător.

2011 – Xavi

Dominația lui Messi a continuat, câștigând pentru al treilea an consecutiv. Între timp, Ronaldo a revenit pe locul al doilea. Xavi, clasat pe locul trei, ar fi recuperat premiul în universul nostru, ridicând premiul pentru a doua oară și continuând dominația celor doi mijlocași ai Barcelonei.

2012 – Andres Iniesta

O altă victorie a lui Messi l-a făcut pe maestrul argentinian, în anul în care a marcat un record de 91 de goluri, să ia al patrulea premiu consecutiv, Ronaldo fiind din nou pe locul al doilea. Iniesta, clasat pe locul al treilea, ar fi egalat recordul lui Xavi de două Baloane ale aurului, cei doi mijlocași ai Barcelonei și Spaniei făcându-și propriul premiu, cu ceea ce ar fi fost o a patra victorie consecutivă între ei.

2013 – Franck Ribery

O ripostă la Balonul de Aur împotriva lui Messi, care s-a clasat pe locul al doilea, l-a făcut pe Ronaldo să câștige premiul pentru prima dată ca jucător al lui Real Madrid.

Un an impresionant al lui Ribery de la Bayern Munchen l-ar fi făcut pe acesta să devină primul francez câștigător al premiului de la Zinedine Zidane în 1998. Un an foarte dezbătut, mulți fiind de părere că Ribery ar fi trebuit să câștige premiul chiar și în prezența primilor doi clasați.

2014 – Manuel Neuer

Fără un al doilea an consecutiv cu Ronaldo câștigător și Messi al doilea, Bayern Munchen ar fi obținut al doilea premiu în tot atâtea sezoane, portarul Neuer clasându-se pe locul trei. Gigantul german ar fi devenit doar al doilea portar din istorie care ar fi luat trofeul acasă, călcând pe urmele lui Lev Yashin, în 1963.

2015 – Neymar

O altă răsturnare a primilor doi clasați l-a văzut pe Messi câștigând al cincilea său Balon de Aur. Coechipierul său de la Barcelona, Neymar, aflat pe locul al treilea, ar fi ridicat în schimb premiul, șmecherul brazilian, care a fost mult pronosticat pentru a câștiga premiul de-a lungul carierei sale, s-ar fi alăturat unei liste ilustre de compatrioți care au câștigat premiul, printre care Kaka, Ronaldinho, Ronaldo și Rivaldo.

2016 – Antoine Griezmann

Atacantul lui Atletico Madrid și al Franței, Griezmann a fost jucătorul care a ratat ca urmare a veșnicului top doi, și s-ar fi alăturat colegului francez Ribery (în sensul listei noastre) pentru a câștiga premiul în secolul 21.

2017- Neymar

O altă victorie a lui Ronaldo l-a pus la egalitate de cinci puncte cu rivalul Messi, care s-a clasat din nou pe locul al doilea. În absența lor, ar fi fost un al doilea premiu pentru Neymar, alăturându-se lui Ronaldo ca fiind doar al doilea brazilian care câștigă premiul de două ori.

2018 – Luka Modric

Anul în care dominația Ronaldo-Messi a fost spartă. Ronaldo s-a clasat pe locul al doilea, în timp ce Messi a ieșit din top trei pentru prima dată din 2007. Un an în care Modric a câștigat Liga Campionilor și Balonul de Aur al Cupei Mondiale, după ce a ghidat Croația până în finala competiției, a fost suficient pentru a-l vedea încoronat cel mai bun jucător din lume.

2019 – Virgil Van Dijk

Messi și-a revenit după absența din top trei pentru a câștiga al șaselea său Balon de Aur, iar Van Dijk, fundașul lui Liverpool, s-a clasat pe locul al doilea, iar Ronaldo pe al treilea. Performanțele magistrale ale lui Van Dijk în apărare într-un an în care a câștigat Liga Campionilor l-ar fi făcut să devină primul apărător de la Fabio Cannavaro, în 2006, care ar fi câștigat premiul.

2020- Niciun câștigător

Din cauza coronavirusului, Balonul de Aur a fost anulat în acest an. După ce a câștigat premiul în anul următor, Messi a declarat că, în opinia sa, atacantul Robert Lewandowski de la Bayern Munchen merita să câștige premiul în acest an.

2021 – Robert Lewandowski

Cel mai recent câștigător al premiului, Messi a obținut a șaptea victorie record. Pe locul al doilea s-a clasat prolificul atacant Lewandowski, care a avut o șansă reală de a câștiga premiul anulat în anul precedent și care ar fi devenit primul jucător polonez care ar fi deținut vreodată trofeul.

 

citește și...