FOTO. Baronii drogurilor: 10 dintre cei mai bogați lideri ai drogurilor din toate timpurile. Cine este „Nașa cocainei”

04.07.2022, 15:14

Acești lorzi ai drogurilor au ajuns să aibă atât de mult succes, încât puteau să facă literalmente orice își doreau. A fi un lord al drogurilor nu este o treabă ușoară și este nevoie ca persoana respectivă să își asume multe riscuri și să încalce multe reguli. Unii oameni aleg această viață deoarece, odată cu toate greutățile, vine și puterea și o mulțime de bani, până când liderii cartelurilor sunt prinși și închiși.

Dar, înainte de gratii, vine bogăția uriașă pe care reușesc să o adune.

Iată câțiva dintre cei 11 lorzi ai drogurilor care au făcut mulți bani din comerțul cu droguri ilegale.

 10 dintre cei mai bogați lideri ai drogurilor din toate timpurile

  • 10 Khun Sa – Regele Opiului

Khun Sa era cunoscut și sub numele de Regele Opiului și a fost un dictator de război chinez. În anii ’70 și ’80, el a fost responsabil pentru controlul a peste 90% din producția totală de heroină din New York până în Myanmar, Laos și Thailanda. Avea chiar și o mică armată proprie cu peste 18.000 de soldați.

El a avut unul dintre cele mai mari imperii de heroină, care valora în total 5 miliarde de dolari. În anul 1988, în timp ce dădea un interviu, s-a oferit să-și vândă afacerea guvernului australian cu 400 de milioane de dolari și, după ce a fost refuzat, s-a adresat guvernului american. În cele din urmă, s-a predat oficialilor birmani.

 

  • 9 Joaquín “El Chapo” Guzmán Loera

Joaquin a fost un lord mexican al drogurilor și a fost șeful cartelului Sinoloa. Cunoscut mai bine sub numele de “El Chapo”, el a fost responsabil pentru conducerea uneia dintre cele mai de succes organizații de droguri din toate timpurile. El a fondat cartelul Sinoloa în anul 1989 și l-a construit pentru a deveni un imperiu al drogurilor.

Era cunoscut pentru legăturile, puterea și influența sa și este bine cunoscut pentru că a reușit să scape din închisorile de maximă securitate din propria țară. La un moment dat, se credea că El Chapo era unul dintre cei mai bogați oameni din lume, valoarea sa netă fiind de 1 miliard de dolari. La apogeul său, El Chapo continua să câștige chiar și atunci când era încarcerat. Acum, puteți vedea cum averea sa este risipită pe conturile de socializare ale fiului său.

  • 8 José Gonzalo Rodríguez Gacha – El Mexicano

Cunoscut mai bine sub numele de El Mexicano, acest lord columbian al drogurilor era un credincios mândru al culturii mexicane. A fost, de asemenea, unul dintre numeroșii fondatori ai Cartelului Medellin și este cunoscut pentru că a descoperit și a construit noi rute din Mexic către Statele Unite pentru a putea face trafic cu o cantitate maximă de droguri.

De asemenea, a fost responsabil pentru înființarea și stabilirea multor laboratoare în toate junglele Gacha și a angajat mulți muncitori pentru a fabrica cocaină. În timp ce încă deținea controlul și puterea, se spune că averea sa netă era de peste 5 miliarde de dolari. În cele din urmă a fost prins de poliția columbiană, dar s-a aruncat în aer cu o grenadă.

  •  7 Jorge Luis Ochoa Vásquez, Fabio Ochoa Vásquez și Juan David Ochoa Vásquez

Frații Ochoa au fost trei frați feroce care au fost implicați și în formarea infamului Cartel Medellin și au fost responsabili pentru aproximativ 30% din afacerile și comerțul cu cocaină al cartelului. Aceștia erau proprietarii unei flote mari de avioane și dețineau aproximativ 55 de avioane care transportau cocaina.

Pentru a evita extrădarea în SUA, frații au pus la cale un plan inteligent și elaborat. Frații au decis să se predea guvernului columbian și au fost obligați să ispășească o perioadă minimă de aproximativ 5 ani fiecare, fiind în cele din urmă eliberați. Jorge este încă în viață, în timp ce Juan a murit, iar Fabio a fost extrădat.

  • 6 Griselda Blanco – “Mama Zeu a cocainei”

Griselda este singura femeie care a ajuns pe listă datorită atitudinii sale nemiloase și necruțătoare. Ea a fost unul dintre cei mai periculoși traficanți de droguri și a fost cunoscută și sub numele de “Mama Zeu a cocainei”. Când venea vorba de concurență, se știe că a ordonat uciderea a peste 200 de rivali și a oricărei alte persoane care îndrăznea să-i stea în cale.

Se spune că bunurile lui Blanco sunt estimate la 2 miliarde de dolari. În anii 1980, ea a fost implicată activ și prezentă în timpul războiului drogurilor din Miami. În 1985, a fost arestată în cele din urmă, dar a reușit să își controleze și să își conducă afacerile din interiorul închisorii. Ea a decedat în anul 2012, când a fost împușcată în cap, potrivit presei externe.

  • 5 Carlos Enrique Lehder Rivas, un mare fan al lui Adolf Hitler

Carlos Enrique a fost un lord al drogurilor din Columbia care deținea controlul asupra unor părți din Statele Unite și a unor părți din Columbia. Carlos a cumpărat o întreagă insulă pentru a se ajuta să își desfășoare operațiunile. El a cumpărat fiecare proprietate din Insula Bahamas și a făcut din aceasta baza sa de operațiuni.

Insula era atent păzită de gărzi de corp, câini feroce, piste de aterizare, precum și de radare. Bunurile sale aveau o valoare estimată la 2,7 miliarde de dolari. A fost un mare fan al lui Adolf Hitler și un nazist autoproclamat. După ce a fost arestat, a fost condamnat la închisoare pe viață, dar în anul 1992, sentința a fost redusă din cauza testamentului său împotriva lui Manuel Noriega.

  • 4 Gilberto Rodríguez Orejuela & Miguel Rodríguez Orejuela

Frații Rodriguez erau cunoscuți sub numele de “Domnii din Cali” și au fost fondatorii Cartelului Cali. Aceștia au avut o abordare foarte diferită pentru a-și rezolva problemele și, spre deosebire de alte carteluri, au mituit pentru a avea succes, în loc să recurgă la violență.

Când veniturile și afacerile cartelului au atins apogeul, aceștia controlau peste 90% din cocaina din lume și aveau o avere netă de 3 miliarde de dolari. Ambii frați au fost arestați din locuințele lor, unde unul a fost găsit într-un dulap din baie, iar celălalt într-un dulap secret. Frații au fost extrădați în Statele Unite.

  • 3 Dawood Ibrahim – apropiat de organizația teroristă Al-Qaeda

Ibrahim este fondatorul organizației indiene de crimă organizată cunoscută sub numele de “Compania D” și este liderul și un terorist. Se crede că el este responsabil pentru exploziile din 1993 din Mumbai și de atunci a fost supranumit terorist global.

De asemenea, este apropiat de organizația teroristă Al-Qaeda și a fost în legătură cu nimeni altul decât Osama Bin Laden însuși când era în viață. În anul 2011, a fost catalogat drept al treilea cel mai bogat traficant de droguri din lume, cu o avere estimată la 6,7 miliarde de dolari.

  • 2 Amado Carrillo Fuentes

Unul dintre cei mai puternici lideri mexicani ai drogurilor din toate timpurile, Carrillo Fuentes era cunoscut ca fiind nemilos și violent. Pentru a-și menține disciplina și pentru a-și stabili puterea, își decapita rivalii și le mutila cadavrele. Aceste cadavre erau apoi aruncate în locuri publice, pentru ca toți cei care le vedeau să fie conștienți de consecințele trecerii de partea mafiei.

Se crede că această mafie ar avea active în valoare de peste 25 de miliarde de dolari și o flotă de aproximativ 22 de avioane care erau folosite pentru a face trafic de droguri. Carrillo a suferit numeroase operații estetice pentru a evita poliția și a scăpa. Cu toate acestea, a murit pe masa de operație la doar 40 de ani.

  • 1 Pablo Escobar – “Robinhood din Medellin”

Escobar a fost liderul Cartelului Medellin și deținea controlul a peste 80% din totalul importurilor de cocaină în Statele Unite. Este unul dintre cei mai temuți lideri de cartel din toate timpurile și a ucis peste o mie de persoane. A fost împușcat în anul 1993. Se crede că avea bunuri în valoare de 30 de miliarde de dolari și aproximativ 20 de miliarde de dolari care au fost îngropate în Columbia.

El reușea să introducă în fiecare lună aproximativ 70-80 de tone de cocaină. Pablo era cunoscut și sub numele de “Robinhood din Medellin” și a făcut multe pentru comunitatea sa, construind școli, spitale și biserici. Faima sa i-a adus chiar și serialul TV Narcos, în care primele două sezoane sunt dedicate vieții și isprăvilor sale.

citește și...