Cum arată închisoarea de lux a lui Pablo Escobar. „Club Medellin” avea jacuzzi, teren de fotbal și o cascadă artificială

15.06.2022, 17:27

La începutul anilor 1990, cel mai periculos baron al drogurilor din lume, Pablo Escobar, a acceptat să petreacă cinci ani în propria sa închisoare de lux, pe care a proiectat-o cu spațiu pentru jacuzzi-uri, plaje de fotbal și propria sa armată privată. Lui Escobar i s-a permis să aleagă gardienii care proteja închisoarea, precum și cei care urmau să fie întemnițați împreună cu el. 

În 1991, baronul columbian al drogurilor Pablo Escobar era cel mai bogat și mai faimos criminal din lume – dar era și cel mai periculos.
De-a lungul anilor 1980, Escobar și sicarii (asasini) săi însetați de sânge au purtat război împotriva guvernului columbian și a poporului său pentru a lupta împotriva amenințărilor de extrădare în SUA pentru crime.

Într-un conflict sângeros, asasinii lui Escobar i-au vizat pe toți, de la politicieni și polițiști la civili nevinovați, peste 5.000 de oameni murind din cauza lui.

Pablo Escobar și-a făcut închisoare de lux

Așa a fost puterea lui El Patron când, în 1991, a decis să se predea, a făcut-o în propriile condiții într-o închisoare construită la comandă, care era la fel de extravagantă pe cât te-ai putea aștepta de la un bărbat care câștiga peste 1 milion de dolari pe zi.

În condițiile „predarii”, Escobar a acceptat să petreacă cinci ani într-o închisoare pe care o va construi el însuși: La Catedral. „Club Medellin”: avea câteva baruri cu televizoare gigantice, jacuzzi, o discotecă, teren de fotbal și o cascadă artificială

Temnița avea vedere la Medellin

În timp ce era acolo, lui Escobar i s-a permis să aleagă gardienii care protejează închisoarea, precum și cei care urmau să fie întemnițați împreună cu el, iar autoritățile colombiane nu aveau voie să se limiteze la trei km de complex.

Lordul drogurilor a ales un loc sus, pe dealurile cu vedere la Medellin, iar în iunie 1991 s-a mutat cu propria sa armată privată la dispoziția sa.

Locația închisorii sale a fost deliberată, oferind o vedere strategică a zonei pentru a proteja împotriva armatelor invadatoare. La Catedral era mai mult o fortăreață decât o închisoare, făcută cu scopul de ține la distanță dușmanii, în timp ce Pablo Escobar își vedea în continuare de afacerile lui necurate.

 

Într-o notă sentimentală rară pentru un criminal în masă, și-a aranjat și închisoarea pentru a putea privi casa fiicei sale din Medellin cu un telescop enorm.

Timp de un an, Pablo și mercenarii săi au trăit o viață de lux, iar imperiul său masiv de droguri a continuat necontestat, Pablo trăgând sforile din interior.

În fiecare zi, gașca introducea ilegal prostituate și mâncare scumpă în complexul de lux.

În timp ce guvernul columbian era dispus să închidă ochii cu privire la Escobar care își conduce imperiul drogurilor din vedere, răbdarea lor a fost pusă la încercare când a torturat și ucis cu brutalitate patru dintre asociații săi din interior.

În iulie 1992, armata columbiană a înconjurat complexul și i-a cerut lui Escobar să se predea într-o închisoare normală. Ca răspuns, Pablo a ieșit pur și simplu pe ușa din spate și nu a fost contestat de autorități, care erau cu toții îngroziți de reputația lui.

 

citește și...