FOTO / A murit Sorin Burtea. A fost unul dintre cei mai apreciați jurnaliști de la TVR

05.08.2020, 09:27
FOTO / A murit Sorin Burtea. A fost unul dintre cei mai apreciați jurnaliști de la TVR
A murit Sorin Burtea. A fost unul dintre cei mai apreciați jurnaliști de la TVR

Sorin Burtea, unul dintre cei mai apreciați jurnaliști de la Televiziunea Națională, a încetat din viață.

Sorin Burtea a încetat din viață la vârsta de 67 de ani. A fost unul dintre cei mai apreciați jurnaliști de la TVR. De-a lungul anilor, acesta a realizat numeroase emisiune pe teme economice.

Sorin Burtea a fost absolvent al Facultăţii de Ziaristică a Universităţii din Bucureşti, iar numele său este strâns legat de Televiziunea Națională.

A început colaborarea cu Radio-Televiziunea încă din 1976, pe când era student.

Anunțul despre dispariția jurnalistului Sorin Burtea a fost făcut pe pagina de Facebook a TVR Internațional.

”Toată viaţa i-au plăcut confruntările faţă-n faţă cu invitaţi inteligenţi”

”Inima îndrăgitului om de televiziune, Sorin Burtea a încetat să mai bată.
De aproape 50 de ani a fost în slujba profesiei de jurnalist și de circa tot atâţia a contribuit la îndeplinirea misiunii Televiziunii Române. S-a născut pe 28 aprilie 1953 în Câmpulung Muscel. A absolvit Facultatea de Ziaristică a Universităţii din Bucureşti. A început colaborarea cu Radio-Televiziunea în perioada 1976-1980, ca student practicant, timp în care a realizat sute de reportaje şi emisiuni economico-sociale la radio. În 1980 a fost angajat în Televiziunea Română. De atunci a lucrat în acelaşi domeniu, cel economic.

De-a lungul carierei în televiziune a realizat şi coordonat emisiuni precum “Reflector”, “Economia încotro?”, “Studioul economic”, “Ziua de mâine”, care au adus cote de audienţă foarte mari, aducând în atenţie fenomenul infracţionalităţii economice şi al crimei organizate, chiar înainte ca legea să definească aceste elemente.

A coordonat campania “Învinge apele!” din emisiunea “Interes general”, de pe TVR 1, un proiect ambiţios, o premieră în România, dar şi campania “Solicitaţi bonul fiscal!”, tot pe TVR1.

Toată viaţa i-au plăcut confruntările faţă-n faţă cu invitaţi inteligenţi. A realizat și moderat emisiunea Investiţi în România! pe TVR Internaţional, un program ce se află de 20 de ani în grila postului românilor de pretutindeni.
Dumnezeu să-l odihnească în pace și lumină!”, este mesajul transmis de TVR Internațional după moartea jurnalistului Sorin Burtea.

citește și...