Fostul secretar de stat american Kissinger “ia apărarea” Rusiei

17.12.2022, 20:30

Fostul secretar de stat american Kissinger “ia apărarea” Rusiei. Pentru fostul secretar de stat american, “Ucraina a devenit un stat important în Europa Centrală pentru prima dată în istoria modernă”. “Scopul unui proces de pace ar fi dublu: să confirme libertatea Ucrainei și să definească o nouă structură internațională, în special pentru Europa Centrală și de Est. În cele din urmă, Rusia ar trebui să-și găsească un loc în această ordine”.

Fostul secretar de stat american Henry Kissinger a declarat că rezultatul conflictului (oricare ar fi acesta) nu ar trebui să fie o Rusie slăbită: “Rusia a avut contribuții decisive la echilibrul global și la balanța de putere timp de mai bine de jumătate de mileniu”.

“Rolul său istoric nu trebuie să fie degradat”, mai ales dacă se are în vedere “raza de acțiune nucleară globală”, a spus diplomatul despre conflictul internațional, a declarat laureatul Premiului Nobel pentru Pace la 10 decembrie 1973, pentru activitatea sa în negocierea încetării luptelor din Vietnam, la acordurile de pace de la Paris, transmite as.com.

Kissinger și procesul de pace

“Dacă linia de demarcație de dinainte de război dintre Ucraina și Rusia nu poate fi obținută prin luptă sau negociere, ar putea fi explorată recurgerea la principiul autodeterminării”, a spus el.

“Referendumurile supravegheate la nivel internațional privind autodeterminarea ar putea fi aplicate în cazul unor teritorii deosebit de divizate care au schimbat mâinile în mod repetat de-a lungul secolelor”, a continuat Kissinger, care este pe cale să împlinească un secol.

“Ucraina, un stat important în Europa Centrală pentru prima dată în istoria modernă”

“Scopul unui proces de pace ar fi dublu: să confirme libertatea Ucrainei și să definească o nouă structură internațională, în special pentru Europa Centrală și de Est. În cele din urmă, Rusia ar trebui să-și găsească un loc în această ordine”.

Securitate și reconciliere sunt două cuvinte pe care diplomatul le-a subliniat. Potrivit lui Kissinger, “Ucraina a devenit un stat important în Europa Centrală pentru prima dată în istoria modernă”.

În ceea ce privește neutralitatea Ucrainei, el a spus că aceasta nu mai are sens și că “un proces de pace ar trebui să lege Ucraina de NATO, indiferent cum este exprimată”.

 

citește și...