Fiul Corneliei Catanga vrea să facă un festival în amintirea artistei. ”Să-i cinstim memoria așa cum se cuvine”

10.08.2021, 11:59
Fiul Corneliei Catanga vrea să facă un festival în amintirea artistei. ”Să-i cinstim memoria așa cum se cuvine”
Fiul Corneliei Catanga vrea să facă un festival în memoria artistei. ”Să-i cinstim memoria așa cum se cuvine”
Alexandru Pădureanu, fiul regretatei interprete de muzică de petrecere Cornelia Catanga, își dorește să facă un festival în amintirea mamei sale. ”să-i cinstim memoria așa cum se cuvine”, a scris el pe o rețea de socializare. Alexandru Pădureanu și tatăl său suferă  enorm după dispariția celei care a fost Cornelia Catanga.

Alexandru Pădureanu și tatăl său, Aurel Pădureanu, nu au trecut peste moartea celei care a fost interpreta de muzică de petrecere Cornelia Catanga.

”Nici eu nici tata nu ne putem reveni.., avem un gol imens în suflet, și ii simțim în permanenta lipsa. Tatal meu se duce din 2 în 2 zile la cimitir și când se întoarce îl vad răvășit și gânditor, la fel ca și mine.Ne ferim unul de celalalt ca să nu plângem. Si stăteam zilele astea și ma gândeam ce ma deranjează enorm de mult, faptul ca toți cei care au mâncat pâine după urma părinților mei, ne-au uitat definitiv… numai zic de cei care le-am fost alături și mama ii suna în permanenta.Nu vreau sa dau nume, pentru ca nu vreau sa jignesc pe nimeni. Nu voiam altceva decât sa primim un telefon sa ne întrebe cum o ducem sau sa se ducă la cimitir, sa-i aprindă o lumânare… Era multumirea noastră sufleteasca! Ca mama a făcut mult bine si mereu dădea telefoane și ii întreba cum se simt, la oameni care nu meritau… nu mai vorbesc de cei din familia noastră,  pentru care tatăl meu stătea numai cu mana în buzunar și le dădea la toți…”, a scris fiul Corneliei Catanga pe contul său de socializare, în urmă cu câteva zile.

 

Fiul Corneliei Catanga vrea să facă un festival în memoria artistei. ”Ne gândim cine ar putea să ne ajute”

Alex Pădureanu și tatăl său își doresc să organizeze un festival în memoria Corneliei Catanga.

”Zilnic ne gândim, ce bucurie am putea sa-i facem mamei mele, acolo unde este. Tata s-a gândit ca singurul lucru care i-ar face o mare placere și ar face-o fericita este sa organizam un festival CORNELIA CATANGA. Si ne gândim cine ar putea sa ne ajute, sa putem sa-i cinstim memoria asa cum se cuvine unei MARI ARTISTE !!! Și toți cei care nu au venit la înmormântarea mamei  sa poată veni la acest festival, și ma refer la toți cei care au iubit-o.Si pe mama au iubit-o milioane de oameni… Dorinta noastră este sa facem apel la toți primarii din București, și bineînțeles mass media, ca sa ne ajute cu organizarea acestui festival.Asta ar fi singura noastră Mare Dorința, ca sa-i facem o bucurie mamei, acolo unde este. Un festival în care sa participe numele cele mai sonore și cu mare notorietate, și bineînțeles artiștii care au iubit-o din suflet,pe mama mea și care i-au fost alături. Si nu numai din muzica lautareasca, dar și din alte domenii muzicale”, a mai scris Alex Pădureanu în mediul online.

 

Cornelia Catanga a murit la 63 de ani

 

Cornelia Catanga, cântăreața de muzică lăutărească, a murit în data de 26 martie 2021, la vârsta de 63 de ani, din cauza COVID-19, la Spitalul Universitar de Urgență București.

Cornelia Catanga a fost internată la Spitalul Universitar de Urgență București în cursul zilei de joi, fiind infectată cu SARS-CoV-2, în stare gravă, adusă de o ambulanță. Din cauza stării critice și a comorbidităților, Cornelia Catanga a murit, vineri dimineața, în jurul orei 4. Cornelia Catanga a fost înmormântată în data de 27 martie 2021 la Cimitirul Ghencea 1, după protocol Covid.

citește și...