Firmele care nu măsoară temperatura la intrare riscă amendă

20.05.2020, 15:29
Firmele care nu măsoară temperatura la intrare riscă amendă
Firmele care nu măsoară temperatura la intrare riscă amendă

Măsurarea temperaturii la intrarea în supermarket sau la sediile firmelor cu peste 50 de angajați este obligatorie, iar cei care nu procedează astfel riscă amendă.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a avertizat că societățile comerciale care nu măsoară temperatura la intrare riscă amendă.

„Regula e regulă, dacă nu ia temperatura la intrare, e posibil să fie amendat. Dacă e o decizie luată la nivelul autorităților ca la supermarket, în locuri unde lucrează mai mult de 50 de persoane, atunci clar că va trebui să se respecte regula și să termoscaneze, cine nu o face și vine DSP sau organele de control e posibil să fie amendat”, a declarat Raed Arafat, citat de Digi24.

Acesta a precizat că măsurarea temperaturii nu este eficientă în cazul persoanelor infectate, dar care nu au simptome.

„Știm că circulă printre noi foarte mulți asimptomatici, ăsta e motivul pentru care cerem să fie purtată masca”, a mai spus șeful Depatamentului entru Situații de Urgență.

”Termoscanarea nu-ți ia datele, nu-ți ia CNP-ul de pe frunte”

„Termoscanarea e făcută de la distanță, nu-ți ia datele, nu-ți ia CNP-ul de pe frunte, îți ia temperatura, nu-ți face absolut nimic. Dacă e la un nivel înalt temperatura, îți recomandă să mergi la medic. Nu văd nicio problemă de legalitate, este mai mult vorba despre protecția celor care sunt într-un spațiu. Și acum, când am venit aici, pompierul m-a oprit și mi-a luat temperatura și sunt convins că a luat temperatura și celorlalți. Nu este nimic rău în acest lucru”, a mai afirmat Raed Arafat, șeful departamentului pentru Situații de Urgență.

FOTO: Profimedia

citește și...