Adina Alberts: ”E o prostie să verifici temperatura oamenilor care intră în diverse clădiri”

20.05.2020, 09:52
Adina Alberts: ”E o prostie să verifici temperatura oamenilor care intră în diverse clădiri”
Adina Alberts: ”E o prostie să verifici temperatura oamenilor care intră în diverse clădiri”

Medicul estetician Adina Alberts a criticat folosirea termometrului digital la intrarea în magazine.

Doctorul Adina Alberts, soția omului de afaceri Viorel Cataramă, este de părere că această măsură ar fi inutilă în depistarea stărilor febrile.

”DEGEABA SE IA TEMPERATURA LA INTRAREA ÎN MAGAZINE.
Mă scuzați dar voi fi foarte directă. E o prostie să verifici temperatura oamenilor care intră în diverse clădiri/ magazine/ birouri.
Și nu pentru că ar fi nocivă tehnologia minim invazivă bazată pe raze infraroșii (exact ca la telecomandă), deși eu nu mi-aș lasă niciodată copilul în bătaia telecomenzii… Mă rog, asta este altă discuție pentru că dacă ți se ia temperatura în acest mod, de 10 ori pe zi, vreo câteva sute de zile la rând, nu mai e chiar un nimic.

Dar revenind…
Dragii mei, o pastilă de paracetamol sau aspirină va scădea o eventuală temperatură mai mare, către valori normale, în 15-20 minute.
Plus că starea febrilă ar putea avea atâtea alte cauze, altele decât COVID-19.
Dar, oricare ar fi cauza febrei, ce l-ar împiedica pe un bolnav febril, altceva decât lipsa de chef, să ia un paracetamol și să iasă la shopping, dacă așa ar vrea mușchiul lui?!? Nimic!”, a transmis medicul Adina Alberts pe contul său de socializare.

Ce spune Raed Arafat despre măsurarea temperaturii

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a afirmat că oamenii trebuie să se obișnuiască să li se ia temperatura atunci cân merg în centrele comerciale.

„Eu cred că trebuie să ne obişnuim cu acest lucru, adică îți ia temperatura de la distanță, nu te atinge, nu face nimic, doar că-ți ia temperatura. Dacă se afișează o temperatură peste 37,3 da, nu ți se permite să intri, înseamnă că trebuie să consulți un medic. Este normal în faza asta. De ce? Pentru că dacă intri acolo, nu știi dacă ești bolnav, nu știi acest lucru sau, în cunoștință de cauză, intri cu febră înăuntru, în magazin, pui în risc viaţa altora. Această măsură este una foarte normală”, a declarat Raed Arafat.

citește și...