“Fiica mea mi-a trimis un ultim mesaj înfiorător cu câteva momente înainte de a muri”. O tânără a murit în timpul unei drumeții montane

24.08.2022, 18:01

O femeie s-a prăbușit în prăpastie după ce a urcat în vârful unui munte – la doar câteva momente după ce i-a trimis un mesaj emoționant mamei sale. Rebecca Aretini, în vârstă de 28 de ani, s-a prăbușit în mod tragic în Alpii Apuseni, deasupra văii Monte Macina din Italia, în fața prietenului ei îngrozit.

O pasiune pentru munte a dus-o să urce pe vârfurile sale dragi ori de câte ori avea ocazia. Și așa a făcut-o și ieri, când a ajuns, împreună cu iubitul ei, în Apuseni: o excursie, cea pe Muntele Macina, care însă s-a dovedit fatală pentru Rebecca Aretini, în vârstă de 28 de ani. Tânăra, rezidentă în San Casciano, un cătun din Mercatale, a murit de fapt căzând în gol pe zeci de metri până la poteca de jos.

Tânăra de 28 de ani a căzut de la sute de metri și a murit din păcate la fața locului, potrivit The Sun.

Rebecca Aretini a murit în timpul unei drumeții montane

Serviciile de urgență s-au luptat să navigheze pe teren și să ajungă la corpul ei, deși au ajuns rapid după incident.

Acoperirea joasă a norilor a îngreunat, de asemenea, operațiunea de salvare, în timp ce un elicopter s-a străduit să manevreze în condiții meteo dificile.

“Mă simt bine când sunt aici sus”

Rebecca, care locuia în satul Mercatale, din Toscana, era o pasionată de drumeții și alpinism. Nu este clar ce a cauzat căderea ei fatală.

Într-o întorsătură crudă a sorții, ea se lăudase cu priveliștile epice pe care le vedea de la înălțimea mare cu puțin timp înainte de incident.

Cu câteva ore mai devreme îi trimisese mamei sale câteva fotografii ale acelor peisaje care îi plăceau, ale acelor munți pe care îi înfrunta cu conștiință și experiență

Mama devastată a declarat că este încă chinuită de schimbul de mesaje pe care l-a împărtășit cu fiica ei, fără să știe că au fost unele dintre ultimele ei momente.

Elisabetta a plâns: “Se întorsese de curând dintr-o excursie cu prietenul ei din Valea Aosta. Excursia în Alpii Apuseni era ultima pe care o mai aveau de făcut. Îmi trimisese o fotografie a munților și îmi spusese: “Mamă, dacă ai putea vedea cât de frumos este de aici de sus”. Mă rog foarte mult ca ea să nu fi suferit. Încă nu mi se pare real”.

O anchetă privind moartea ei este în curs de desfășurare.

Rebecca citea cu regularitate renumitul proverb al poetului englez William Blake: “Lucrurile mari se fac atunci când oamenii și munții se întâlnesc”.

Această întâmplare are loc la doar câteva săptămâni după ce o profesoară britanică a căzut în gol de la 30 de metri înălțime, după ce a luat-o pe un drum greșit într-o drumeție cu partenerul ei.

Louise Atkinson, în vârstă de 55 de ani, explorase Dolomiții italieni înainte de a aluneca și de a suferi răni fatale pe 24 iulie.

citește și...