FIFA a fost nevoită să-și ceară scuze pentru rochia purtată de un fost model la Cupa Mondială 2014

01.04.2022, 19:51

Actrița și modelul brazilian Fernanda Lima a furat spectacolul la tragerea la sorți la Cupa Mondială din 2014 într-o rochie aurie uimitoare – dar FIFA a fost nevoită să-și ceară scuze după o serie de plângeri. Se crede că tragerea la sorți a fost văzută de peste 500 de milioane de oameni din 200 de țări – și mulți dintre cei care vizionează acasă păreau să aibă o părere puternică, pozitivă sau negativă.

FIFA le-a  cerut scuze telespectatorilor care au fost ofensați de rochia purtată de actrița și modelul brazilian Fernanda Lima la extragerea Cupei Mondiale din 2014 – care a fost urmărită de 500 de milioane de oameni.

Lima a furat spectacolul la extragerea Salvador alături de soțul Rodrigo Hilbert purtând o rochie aurie decoltată, în timp ce Brazilia se pregătea să găzduiască turneul final în vara următoare, potrivit dailystar.co.uk.

Rochia modelului care a prezentat extragerea Cupei Mondiale 2014, criticată

Deși Lima a fost lăudată de mulți pentru apariția ei la tragerea la sorți, alegerea ei de îmbrăcăminte i-a lăsat pe unii revoltați – inclusiv pe proeminentul prezentator de televiziune iranian Adel Ferdosipour, care a vorbit despre regulile lor naționale de difuzare.

Ferdosipour a spus: „Ca să fiu sincer cu tine, rochia doamnei care prezintă emisiunea nu respectă deloc regulile noastre de difuzare”.

Cum a reacționat FIFA

FIFA a fost nevoită să ofere un răspuns, un purtător de cuvânt fiind diplomatic înainte de a oferi o viziune personală sigură asupra situației.

Ei au spus: „Fifa regretă să audă că cineva s-a jignit de acest lucru, dar pe o notă personală, ca femeie, aș dori să afirm că nu a fost nimic lipsit de respect la rochia ei”.

 

Căpitanul feminin de la acea vreme a Angliei, Casey Stoney, a rămas și el nemulțumit la tragere la sorți, dar nu din cauza rochiei purtate de Lima.
“Din păcate, nu am fost surprins. Ar fi putut avea o femeie în fruntea jocului sau un jucător cu o reputație internațională adecvată. Ar fi trebuit să fie vorba despre fotbal.”

Din fericire pentru Lima, a fost invitată înapoi de FIFA pentru a găzdui ceremonia de scurtă durată a Balonului de Aur FIFA alături de Ruud Gullit în ianuarie 2014.

După aceea, ea a părut să prezinte un premiu la cea de-a 19-a ediție a Premiilor Naționale de Televiziune, alături de fostul șef al Angliei, Roy Hodgson.

citește și...