,,Fetița păianjen” a impresionat o lume întreagă. Micuța, născută cu patru brațe

30.05.2022, 14:47

,,Fetița păianjen” din India s-a născut cu încă două brațe și picioare atașate de talie. Un videoclip cu fetița de doi ani și jumătate fiind legănată de o femeie înainte de a-și arăta membrele suplimentare a fost distribuit online. Se crede că fetița are Polymelia, un defect congenital din cauza căruia copiii se nasc cu mai multe membre decât ar fi normal.

Mama copilului, care este din satul Hemda din Nawada, Bihar, a fost șocată, după ce copila s-a născut cu perechea suplimentară de brațe și picioare atașate de ea. Tânăra este capabilă să stea pe cele două picioare funcționale și pare să le folosească pe deplin brațele, în timp ce cele patru membre suplimentare par nemișcate și ies din talie. Micuța cu patru brațe a fost supranumită ,,fetița păianjen”.

 

Părinții fetiței au apărut într-un videoclip emoționant, ce a devenit viral, în care aceștia fac apel  și cer ajutor pentru fiica lor, pentru a beneficia de o intervenție care ar putea să corecteze  defectul din naștere și astfel s-ar dezvolta asemenea unui copil normal. Videoclipul îi arată două brațe și picioare suplimentare atașate de talie și stomac în centrul corpului.

Familia face apel la administrația locală

Acum, familia copilului roagă oamenii să ajute să strângă suficiente fonduri pentru o operație care să le ajute fiica. Ei susțin că membrele influențează calitatea vieții fetei. Familia face apel la administrația locală să intervină și să ajute la îmbunătățirea situației.

De asemenea, se crede că fiul de 11 ani al familiei s-a născut și el cu un handicap. Nu se știe, momentan, dacă familia a reușit să obțină ajutorul de care avea nevoie fiica lor.

Un caz fericit

Un al caz asemănător este cel al unui băiețel de șapte luni, tot din India, ce s-a născut cu opt membre și care a avut parte de o intervenție chirurgicală ce i-a schimbat viața.

În Irak un băiat pe nume, Karam Sarmed, din Bagdad, a venit pe lume cu patru membre în plus, două mâini și două picioare.

Un caz fericit este cel al unui băiețel născut cu patru picioare și două organe genitale, tot în India. Micuțul a suferit o operație de îndepărtare a geamănului parazit, iar intervenția a fost un succes.

 

citește și...