„Prima nuntă metaverse”. Un cuplu va oficializa prima căsnicie din India. Tatăl decedat al miresei va participa la nuntă

28.01.2022, 15:05
„Prima nuntă metaverse”. Un cuplu va oficializa prima căsnicie din India. Tatăl decedat al miresei va participa la nuntă

În ceea ce este prezentată ca fiind prima nuntă Metaverse din India, un cuplu și-a programat nunta în noul univers virtual. Cei doi au optat pentru o petrecere cu tematică Hogwarts la care oaspeții pot participa prin intermediul telefoanelor, tabletelor sau laptopurilor lor.

După nunta lor din satul Sivalingapuram din 6 februarie, Dinesh SP și Janaganandhini Ramaswamy își vor porni laptopurile pentru a intra într-un loc virtual pentru recepția cu tematică Hogwarts.

Termenul de Metaverse se referă la orice univers 3D digital în care persoanele pot participa în mod direct la ecosistemul prezentat în cadrul acestuia. Noul univers virtual al lui Zuckerberg, CEO-ul Meta, promite că persoanele se vor putea întâlni, călători sau chiar efectua diverse activități specifice jocurilor video, totul din confortul propriului fotoliu.

Nunta lor va avea peste 2.000 de persoane

Din cauza infecțiilor crescute de Covid-19, în cadrul nunților nu pot participa mai mult de 100 de persoane.

Prin urmare, dorind să petreacă cel mai important eveniment al relației lor alături de toți prietenii, cei doi se pregătesc să-și țină nunta în Metaverse, creat de Facebook.

Tatăl decedat al miresei va participa la nuntă în metaverse

Nunta lor va avea peste 2.000 de persoane, iar cea mai bună alternativă ar fi universul virtual dezvoltat de către compania Meta, cunoscută drept și Facebook. Cei doi tineri s-au gândit să aleagă tematica Harry Potter, amândoi fiind fani înfocați al seriei.

La eveniment va participa și tatăl lui Janaganandhini, care a decedat. Tatăl miresei va fi prezent prin intermediul unui avatar 3D, care le va oferi binecuvântarea pentru a-și uni destinele.

„Socrul meu a murit în aprilie anul trecut”, a spus Padmavathi. „Așadar, creez un avatar 3D care arată similar cu el și așa ne va binecuvânta pe mine și pe logodnica mea. Este ceva ce putem face doar în metavers.”

Alte nunți metavers

Un cuplu din SUA care a ținut o ceremonie fizică alături de una digitală pe platforma virtuală, Virbela.

Dar, în timp ce legea indiană cere ca martorii să fie prezenți la ceremoniile de căsătorie, Padmavathi crede că nunta lui în metavers va fi prima de acest gen care va avea loc în țară.

„Încă din copilărie, am lucrat cu robotica… și în ultimul an am lucrat în blockchain și minerit Ethereum”, a spus el, adăugând: „Deci familia mea știe că sunt pasionat de tehnologie”.

citește și...