Femeia care a cheltuit 10,4 milioane de dolari transferați din greșeală în contul ei riscă acum 20 de ani de închisoare

04.10.2022, 18:41

O femeie a cumpărat o vilă după ce 10,4 milioane de dolari au fost transferați din greșeală în contul ei, iar acum riscă  20 de ani de închisoare. Ea a cheltuit chiar și pentru a cumpăra o vilă de 1,35 milioane de dolari (800.000 de lire sterline). Judecătorul i-a cerut să restituie costul total al casei, plus dobânda, în valoare de 1,35 milioane de dolari.

Thevamanogari Manivel, din Melbourne, trebuia inițial să primească un retur de 100 de dolari de la platforma de schimb de criptomonede Crypto.com în luna mai a anului trecut.

Însă, după ce a primit din greșeală 10,4 milioane de dolari, ea ar fi început să cheltuiască masiv, împărțind banii cu mai mulți prieteni și membri ai familiei, inclusiv cu fiica și sora ei, Thilagavathy Gangadory, potrivit Herald Sun.

Femeia care a cheltuit 10,4 milioane de dolari transferați din greșeală în contul ei riscă acum 20 de ani de închisoare

Ea a cheltuit chiar și pentru a cumpăra o vilă de 1,35 milioane de dolari (800.000 de lire sterline) pentru Gangadory, cu patru dormitoare, patru băi, o sală de gimnastică și un cinematograf.

Cu toate acestea, după șapte luni de la începerea noului lor stil de viață somptuos, un audit de rutină al Crypto.com – care îl prezintă pe Matt Damon în publicitatea sa – a scos la iveală ceea ce s-a întâmplat.

Judecătorul i-a cerut să restituie costul total al casei, plus dobânda, în valoare de 1,35 milioane de dolari

După ce compania a început procedurile legale în luna februarie a acestui an, în luna august, Curtea Supremă din Victoria a decis în favoarea Crypto.com prin neprezentare, după ce Gangadory și echipa sa de avocați nu s-au prezentat.

Judecătorul James Dudley Elliott i-a ordonat surorii lui Manivel să restituie costul total al casei, plus dobânda, în valoare de 1,35 milioane de dolari plus 27.369 de dolari (16.130 de lire sterline).

Acum, după cum relatează Herald Sun, Gangadory, în vârstă de 40 de ani, se confruntă cu două acuzații după ce a fost implicat într-o altă infracțiune legală, pe care publicația o enumeră astfel: “tranzacționarea a 10.474.143 de dolari în numerar care erau produsul unei infracțiuni la Narre Warren în mai 2021 și tranzacționarea a 11.750 de dolari suspectați a fi produsul unei infracțiuni în Tullamarine în martie anul acesta”.

Potrivit Daily Mail, cele două acuzații cu care se confruntă Manivel au pedepse maxime în Victoria de câte 20 de ani fiecare.

Instanța a dat permisiunea avocaților lui Manivel să interogheze un reprezentant al Commonwealth Bank cu privire la ancheta sa, în timp ce a fost acordată permisiunea de a interoga informatorul poliției.

După ce Manivel nu a depus nicio cerere de eliberare pe cauțiune, ea a fost trimisă în închisoare pentru a se întoarce la tribunal alături de Singh pentru a fi reținută pe 11 octombrie.

În ceea ce privește restul banilor dispăruți, au fost întocmite cazuri separate împotriva altor inculpați implicați.

Întrucât acestea sunt în curs de desfășurare, echipa juridică a Crypto.com, Cornwalls Law, a declarat anterior pentru Daily Mail că nu poate face comentarii în acest moment.

UNILAD a luat legătura cu echipa juridică a Crypto.com pentru a face alte comentarii.

citește și...