O femeie a primit în cont 10,5 milioane de dolari în loc de 100. Greșeala a fost descoperită abia după 7 luni

30.08.2022, 16:38

Platforma de profil înalt crypto.com a plătit din greșeală peste 10 milioane de dolari în contul unei femei australiene și nu și-a dat seama de eroare decât după 7 luni. O parte importantă din sumă fusese deja cheltuită pentru o casă de lux cu cinci dormitoare, iar restul banilor fuseseră transferați în alte conturi.

 

Crypto.com a lansat acum o acțiune în justiție împotriva proprietarului contului, Thevamanogari Manivel, și a surorii acesteia, Thilagavathy Gangadory, după ce Manivel nu a reușit să returneze banii.

Potrivit Mail Online, problema a început atunci când un angajat al Crypto.com a fost însărcinat să îi restituie femeii suma de 100 de dolari în mai 2021. Cu toate acestea, numărul de cont a fost copiat din greșeală în căsuța de plată, în loc de 100 de dolari, iar 10.474.143 de dolari au fost trimiși lui Manivel, potrivit Herald Sun.

Compania a efectuat un audit după 7 luni

 

Compania și-a dat seama de eroare când un audit efectuat înainte de Crăciunul 2021 a descoperit-o. Când a încercat să obțină returnarea banilor, a descoperit că Manivel cheltuise 1,35 milioane de dolari pe o casă de lux cu 5 dormitoare, iar restul de bani fusese mutat în alte conturi.

Publicația australiană Herald Sun a relatat că locuința “are, de asemenea, patru băi, o sală de gimnastică și un cinematograf acasă”.

O parte importantă din sumă  fusese deja cheltuită

În luna februarie a acestui an, Crypto.com a solicitat prin intermediul instanțelor de judecată să înghețe contul bancar al femeii, dar s-a constatat că 10,1 milioane de dolari fuseseră deja mutați într-un alt cont, iar 430.000 de dolari fuseseră transferați fiicei lui Manivel.

De asemenea, s-a constatat că înregistrarea casei fusese transferată surorii lui Manivel, Gangadory, care locuia în Malaezia.

Crypto.com a intentat acum o acțiune în justiție împotriva lui Gangadory la Curtea Supremă, încercând să recupereze costul casei plus o dobândă de 10 %.

S-a spus că Gangadory “caută consultanță juridică” și că avocații săi vor lua legătura cu ea, dar nici Gangadory și nici avocații nu au apărut.

În absența acestora, instanța a ordonat ca Gangadory să plătească Crypto.com 1,35 milioane de dolari, plus o dobândă de 27 369 de dolari, și a precizat că casa din Craigieburn trebuie vândută.

Cu toate acestea, judecătorul James Dudley Elliot a admis că hotărârea poate fi contestată, având în vedere că nu a fost contestată, și că Gangadory are încă posibilitatea de a “anula hotărârea în lipsă”.

citește și...