Familiile rusești “stau la coadă” pentru a pune mâna pe copiii ucraineni răpiți de către Vladimir Putin. Zeci de mii de copii au fost deportați cu forța

28.10.2022, 14:04

Guvernul ucrainean a denunțat “răpirea organizată de stat” a copiilor ucraineni de către Vladimir Putin, iar familiile rusești ar fi “la coadă” pentru a pune mâna pe copiii furați. Rusia are o rată a natalității și a populației în scădere, iar familiilor li se oferă beneficii “cum ar fi o plată unică de 2.260 de lire sterline plus 300 de lire sterline pe lună pentru fiecare copil din Moscova”

Putin a fost deja acuzat de “purificare etnică deliberată” din cauza numărului de copii ucraineni care au fost răpiți și dați spre adopție în Rusia.

Politica bolnavă nu este ceva ce rușii încearcă să țină ascuns. Mai degrabă, ei o prezintă ca pe un serviciu bine intenționat care salvează “orfanii” de la sărăcie, tra

Zeci de mii de copii au fost deportați cu forța

La 14 octombrie, vicepremierul rus Marat Khusnullin a declarat că au fost luate “câteva mii” numai din regiunea Kherson.

Potrivit unui raport publicat (joi, 27 octombrie) în Daily Mail, se știe că 9.441 de copii ucraineni au fost deportați cu forța. Alte mii sunt dispăruți și doar 98 au fost returnați.

300 de bebeluși, trimiși în Orientul Îndepărtat al Rusiei

Rusia le spune familiilor că aceștia sunt orfani, deși se știe că unii au rude care trăiesc în Ucraina sau în altă parte.

Maria Lvova-Belova, care a fost numită Ombudsmanul pentru copii al Rusiei cu puțin timp înainte ca Putin să-și lanseze “operațiunea militară specială” în februarie, supraveghează transporturile de copii și a adoptat ea însăși mai mulți, potrivit Daily Mail.

Ea s-a lăudat în fața parlamentului rus cu succesul acestei scheme, dând un exemplu de 30 de copii duși la Moscova după ce au fost “găsiți în subsolurile” din Mariupol.

Oficialii din domeniul îngrijirii copiilor din regiunea rusă Krasnodar au șters rapid o declarație prin care anunțau că 1.000 de copii au fost luați din Mariupol, inclusiv 300 de bebeluși trimiși în Orientul Îndepărtat al Rusiei, la mii de kilometri distanță de Ucraina.

Raportul Daily Mail detaliază exemplul a șase frați din Mariupol care au defilat la televiziunea de stat rusă.

Ei au fost în cele din urmă eliberați în urma eforturilor depuse de mama lor și de o organizație caritabilă, deși cel mai mare a declarat că alți copii cu care se aflau au primit noi identități pentru așa-numita Republică Populară Donețk, una dintre regiunile recent anexate ilegal de Putin.

În timpul unei întâlniri cu Putin la Kremlin, Lvova-Belova a declarat că familiile rusești “stau la coadă” pentru a-i lua pe copiii reținuți în Ucraina ocupată.

z, potrivit Daily Mail

Putin a lăudat-o public pe Lvova-Belova. El a spus: “Este firesc ca ea să evacueze copiii din zona de operațiuni de luptă sau din zonele periculoase din Donbas. Ar trebui să facem o plecăciune joasă în fața ei”.

Guvernul ucrainean, pe de altă parte, a denunțat “răpirea organizată de stat” și intenționează să îi urmărească penal pe rușii care își adoptă copiii.

citește și...