Un politician rus sugerează răpirea unui ministru al Apărării din NATO. “Există reguli noi în această lume. Orice oficial militar care vrea să meargă la Kiev ar trebui să se gândească la posibilitatea de a se trezi la Moscova”

31.05.2022, 18:32

Un deputat rus a sugerat să fie răpit un ministru al Apărării NATO și să fie adus la Moscova pentru a i se pune întrebări despre „ordinele” pe care Occidentul le dă Kievului. Oleg Morozov, aleasă pentru prima dată în parlamentul rus în 1993 și membru al partidului dominant Rusia Unită, a declarat că furnizarea de arme occidentale Ucrainei reprezintă o amenințare directă pentru Rusia și ar putea impune Moscovei să își revizuiască obiectivele militare.

Morozov, membru al Dumei de Stat a Rusiei, camera inferioară a Parlamentului Rusiei, a apărut pe postul de televiziune de stat Rusia-1 vorbind la o comisie despre visul său de a răpi lideri occidentali.

Într-un clip din programul TV distribuit pe rețelele de socializare și oferit de Russian Media Monitor, Morozov poate fi văzut adresându-se unui panou cu alte cinci persoane, dintre care una este gazda.

Politicianul rus vorbește despre răpirea oficialilor occidentali aflați în vizită la Kiev

„Știi, poate că este un complot fantastic pe care l-am pregătit… ca, în viitorul apropiat, la un moment dat, un ministru al unei țări NATO va merge cu trenul la Kiev pentru a discuta cu (președintele ucrainean Volodymyr) Zelenskyy,” a spus Morozov la emisiunea „60 de minute”, de la televiziunea de stat Rossiya-1 luni seara.

„Adică îi răpim?, spune gazda TV Olga Skabeyeva, unul dintre cele mai pro-Kremlin jurnaliști de la televizor.

”Lăsați toți acești miniștri de război care se adună la Kiev să se gândească puțin la cum ar fi să se trezească la Moscova”

“Da. Și apoi vom decide cine a dat ce ordin pentru ce, cine este responsabil pentru ce anume”, a spus Morozov. „Nu este o imagine atât de mitică… Există reguli noi în lume acum. Lăsați toți acești miniștri de război care se adună la Kiev să se gândească puțin la cum ar fi să se trezească la Moscova.”

„Apropo, nu cred că este atât de exagerat”, adaugă Morozov. „Ne-am obișnuit ca lumea să funcționeze într-un anumit fel, dar după 24 [februarie] funcționează diferit. Există reguli noi în această lume. Orice oficial militar care vrea să meargă mâine la Kiev ar trebui să se gândească dacă se poate trezi la Moscova.”

Numeroşi politicieni occidentali au vizitat Kievul în ultimele săptămâni

Când un alt invitat a sugerat în mod ironic că unii lideri occidentali ar putea „să se trezească la Moscova”, Morozov a răspuns că acestia, cu siguranță, nu visează să fie judecați la Moscova. Nu este clar pentru ce ar putea fi puși în judecată liderii occidentali potențial răpiți, iar Morozov nu a precizat.

De-a lungul clipului care înregistrează monologul neîngrădit al lui Morozov, unul dintre invitații emisiunii poate fi văzut ciugulindu-și nasul ori de câte ori camera se întoarce spre el. Nu se știe când a fost difuzat talk-show-ul.

Nici Morozov, nici Skabeyeva nu au putut fi contactați pentru comentarii.

O succesiune de politicieni occidentali au vizitat Kievul pentru a-și manifesta solidaritatea cu Ucraina – inclusiv secretarul american al Apărării Lloyd Austin, care a călătorit acolo în aprilie împreună cu secretarul de stat Antony Blinken.

Președintele Vladimir Putin consideră războiul de 97 de zile drept o „operație militară specială” pentru dezarmarea Ucrainei și oprirea a ceea ce el vede drept persecuția vorbitorilor de rusă de către ultranaționaliștii ucraineni. El acuză, de asemenea, SUA că folosește Ucraina pentru a amenința Rusia prin extinderea NATO.

Ucraina și susținătorii săi occidentali spun că Rusia poartă un război neprovocat împotriva unui stat suveran care luptă pentru existența sa. Rusia a avertizat în mod repetat Occidentul că furnizarea de arme avansate către Ucraina riscă să escaladeze războiul. Ucraina a cerut Occidentului să trimită mai multe arme cu rază lungă.

citește și...