Familia actorului Virgil Ogășanu, infectată cu COVID-19. ”N-am mai avut niciodată aşa dureri, mă dureau ochii în cap”

16.03.2021, 10:28
Familia actorului Virgil Ogășanu, infectată cu COVID-19. ”N-am mai avut niciodată aşa dureri, mă dureau ochii în cap”
Familia actorului Virgil Ogășanu, infectată cu COVID-19. ”N-am mai avut niciodată aşa dureri, mă dureau ochii în cap”

Familia cunoscutului actor Virgil Ogășanu a fost infectată cu noul coronavirus.

Celebrul actor Virgil Ogăşanu, soţia acestuia, actriţa Valeria Ogăşanu, şi fiul lor, Mihai, au ajuns cu toţii la spitalul Colentina în stare gravă, infectaţi cu COVID-19. Despre simptomele pe care le-au avut și despre perioada în care au fost în spital a făcut declarații Mihai Ogășanu, fiul actorului. „S-a întâmplat în perioada 20 ianuarie. Simptomele au fost la toţi trei cam la fel. Au început cu o mică tuse seacă, cu o uscăciune a gâtului, o chestie total particulară. Beai apă şi aveai senzaţia că nu te-ai hidratat. După două-trei zile, au început durerile foarte mari de muşchi, de încheieturi, dureri de ochi, de cap. Durerile erau ba la spate, ba de mâini, de picioare, eu nu am avut niciodată aşa dureri musculare. E ca şi când ţi-ai fi rupt muşchii la sală şi nu mai puteai să te mişti. Au dispărut mirosul şi gustul, eram cu sticla de oţet la nas şi nu simţeam absolut nimic. După vreo 5-6 zile, a apărut febra, moment în care ne-am internat. Din păcate, sunt multe persoane care stau până când e prea târziu”, a spus Mihai Ogășanu pentru click.ro.

”Aveam fiecare pe undeva 15-20 la sută plămânii afectaţi, la taică-miu a fost puţin mai mult. N-am mai avut niciodată aşa dureri, mă dureau ochii în cap! Nu a fost nimeni intubat. Tata a fost mai grav din cauza vârstei. Au variat tratamentele. Nu ne-au dat Rem­desivir. Dar la taică-miu, el a necesitat oxigen. Noi eram cu oxigenul pregătit lângă pat, că, dacă mai scădea saturaţia, intram şi noi pe oxigen. Saturaţia noastră a fost undeva între 88-91 la sută. Ne uitam speriaţi la monitoare. O oboseală fantastică şi mersul la baie era o poveste, puls ridicat, oboseam făcând trei paşi. Corpul luptă. A trebuit să ne forţăm să mâncăm foarte bine, să bem multă apă şi asta ajută”, a mai declarat acesta.

862.681 de cazuri de coronavirus pe teritoriul țării noastre

2.972 de noi îmbolnăviri cu COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în România. Bilanțul total al infectărilor cu noul coronavirus în România a ajuns la 862.681. Până astăzi, 21.565 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.238. Dintre acestea, 1.225 sunt internate la terapie intensivă. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 6.335.187 de teste RT-PCR și 439.375 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 54.507 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 14.588 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 52.305 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 88 de persoane. De la debutul pandemiei, 787.392 de pacienți au fost declarați vindecați.

citește și...