Faceți cunoștință cu Flossie: La aproape 27 de ani, aceasta este cea mai bătrână pisică în viață din lume

27.11.2022, 14:45

Pisica Flossie, la doar câteva săptămâni de la împlinirea vârstei de 27 de ani, a fost încoronată de Guinness World Records drept cea mai bătrână pisică în viață din lume. Pisica de culoare maro și neagră din sud-estul Londrei are aproximativ 120 de ani umani, potrivit unui comunicat de presă.

Flossie din Orpington, Marea Britanie, este sănătoasă în ciuda vârstei sale incredibile, deși este surdă și are probleme de vedere, a declarat proprietarul ei.

“Am știut de la început că Flossie este o pisică specială, dar nu mi-am imaginat că îmi voi împărți casa cu o deținătoare a unui record mondial”, a declarat proprietara Vicki Green, care a adoptat-o recent pe bătrâna animăluță.

Flossie: La aproape 27 de ani, aceasta este cea mai bătrână pisică în viață din lume

“Este atât de afectuoasă și jucăușă, deosebit de dulce când îți amintești cât de bătrână este”, a adăugat Green.

Flossie a avut mai multe cămine de când s-a născut, la 29 decembrie 1995, supraviețuind mai mult decât doi stăpâni. Dar în 2022, ea s-a trezit pe neașteptate fără adăpost când a fost predată la organizația britanică de salvare a animalelor de companie Cats Protection în luna august a anului trecut.

Green a deținut anterior o pisică care a trăit până la 21 de ani

“Am fost uluiți când am văzut că fișa veterinară a lui Flossie arăta că are 27 de ani”, a declarat coordonatorul filialei Cats Protection, Naomi Rosling.
Povestea de viață a lui Flossie a început ca pisicuță vagaboandă în Merseyside, Liverpool, unde a trăit într-o colonie de pisici în apropierea unui spital, potrivit Guinness World Records. Un grup de lucrători ai spitalului s-au compătimit de pisicuțele în vârstă de câteva luni și fiecare a decis să adopte câte una.

Flossie a avut o viață bună alături de primul ei stăpân până când acesta a decedat, 10 ani mai târziu. Felina a fost apoi preluată de sora fostului proprietar.

Flossie a trăit în noua ei casă timp de 14 ani, până când cel de-al doilea stăpân a decedat și el. În vârstă de 24 de ani, fiul fostului proprietar al lui Flossie a încercat să aibă grijă de ea cât de bine a putut.

Flossie a petrecut trei ani cu fiul înainte ca acesta să ia decizia dificilă de a o încredința voluntarilor de la Cats Protection; își dăduse seama că nu mai putea să îi satisfacă în mod adecvat nevoile, potrivit comunicatului de presă.

“Deoarece majoritatea proprietarilor de pisici preferă ideea de a adopta o pisică mult mai tânără, Flossie părea destinată să rămână la Cats Protection”, potrivit comunicatului de presă, “confruntându-se cu posibilitatea serioasă de a-și petrece restul vieții în căutarea unui cămin”.

Dar, destul de curând, Flossie a fost împerecheată cu noul ei stăpân, iar Green relatează că se adaptează bine și doarme ghemuită lângă ea în pat.

“Am adoptat-o pornind de la premisa că acesta este căminul ei de bătrâni și că primește tot ce vrea”, a declarat Green într-un videoclip pentru Guinness, adăugând că speră ca povestea lui Flossie să încurajeze mai mulți potențiali proprietari de pisici să adopte pisici în vârstă.

Green a deținut anterior o pisică care a trăit până la 21 de ani, pe nume Honeybun, așa că are experiență directă în îngrijirea unei pisici vârstnice.

“(Flossie) uneori îi lipsește litiera sau are nevoie de ajutor pentru a se îngriji, dar eu pot ajuta cu toate acestea. Suntem împreună în asta”.

Guinness relatează că în majoritatea zilelor o poți găsi pe Flossie dormind alături de stăpâna ei, ghemuită în păturica ei galbenă preferată sau bucurându-se de un castron mare de mâncare.

“Ea nu strâmbă niciodată din nas la șansa unei mese bune”, spune Green.

 

Poate că Flossie este cea mai bătrână pisică în viață, dar nu este cea mai bătrână pisică care a trăit vreodată. Acest titlu îi aparține unei pisici pe nume Creme Puff, care a trăit un număr impresionant de 38 de ani și 3 zile.

Proprietarul lui Creme Puff, Jake Perry din Austin, Texas, a deținut și a șasea cea mai bătrână pisică care a trăit vreodată, pe nume Granpa Rexs Allen, care a trăit 34 de ani.

Într-un profil realizat de Atlas Obscura, Perry a declarat că o dietă specială și o mulțime de stimulare și activități distractive au fost cheia longevității pisicilor sale. El spune că le hrănește cu hrană uscată pentru pisici din comerț, precum și cu ouă fierte, șuncă de curcan, broccoli, cafea cu smântână și, la fiecare două zile, o picătură de vin roșu pentru “a face să circule arterele”.

citește și...