Cea mai înaltă pisică de companie din lume a intrat în Cartea Recordurilor. „Este mereu înfometată”

03.10.2022, 20:10

Faceți cunoștință cu cea mai înaltă pisică de companie din lume. O pisică Savannah din Michigan, SUA, pe nume Fenrir Antares Powers, care măsoară 18,83 de centimetri, a fost desemnată cea mai înaltă pisică din lume, potrivit Guinness World Records. Pisica aparține doctorului William John Powers, care a avut mai multe pisici cu propriile recorduri Guinness World Records.

Fenrir, o pisică Savannah care aparține lui William John Powers din Farmington Hills, a primit titlul după ce Cartea Recordurilor a verificat înălțimea impresionantă a felinei.

Pisicile Savannah sunt o rasă hibridă rezultată din împerecherea unei pisici domestice cu un serval african.

Cea mai înaltă pisică domestică din toate timpurile

Powers a declarat că fratele lui Fenrir, Arcturus, a primit anterior același titlu când a fost măsurat oficial la 19,05 centimetri în 2016, dar felina a murit ulterior într-un incendiu de casă. Arcturus deține în continuare titlul de cea mai înaltă pisică domestică din toate timpurile.

O altă pisică a lui Powers, un Maine coon pe nume Altair, deține recordul mondial Guinness pentru cea mai lungă coadă la o pisică domestică în viață. Coada lui Altair măsoară 16,07 centimetri lungime. Recordul pentru cea mai lungă coadă la o pisică domestică din toate timpurile este deținut de Cygnus, fratele mai mare al lui Altair, care a murit în același incendiu ca și Arcturus în 2016. Coada lui măsura 17,58 centimetri.

“Proprietarul a avut patru animale care au intrat în Cartea Recordurilor”

“Pentru cineva atât de obsedat de pisicile sale să aibă nu unul, nu două, ci patru animale deținătoare ale titlului Guinness World Records într-o singură viață este puțin suprarealist, nu-i așa?”, le-a spus Powers oficialilor Guinness. “Aproape că se simte ca și cum ar fi fost ceva destinat să se întâmple și apoi, chiar și după dezastrul nostru, universul a încercat să îndrepte din nou cel puțin acea mică parte din el.”

citește și...