Explozie a cazurilor noi de coronavirus: 1.409 persoane confirmate în ultimele 24 de ore

19.08.2020, 16:14
Explozie a cazurilor noi de coronavirus: 1.409 persoane confirmate în ultimele 24 de ore
Explozie a cazurilor noi de coronavirus: 1.409 persoane confirmate în ultimele 24 de ore

Explozie a cazurilor noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore! În România au fost confirmate alte 1.409 persoane infectate cu COVID-19, din 24.307 teste efectuate. Este o creștere masivă față de ziua precedentă. Bilanțul total a ajuns la 73.617 de cazuri.

La terapie intensivă sunt internați 480 de pacienți, iar 3.106 persoane diagnosticate cu coronavirus au decedat. Judeţele cu cele mai multe noi cazuri de coronavirus sunt București (228), Dolj (91), Iași (70).

Nelu Tătaru a venit cu noi detalii

Nelu Tătaru a ținut să precizeze că în ultima perioadă se observă o scădere a mediei de vârstă a persoanelor infectate cu coronavirus.

‘Suntem în cea de-a doua fază sau a doua cocoaşă a primului val pandemic. După cum aţi putut vedea, în ultima săptămână, se încearcă o stabilizare a numărului de cazuri având acel platou în fierăstrău. Nu ţine doar de noi ca şi sistem medical, iar această pandemie nu se tranşează în spital. Această pandemie se tranşează în prespital.

Respectarea unor reguli va duce la scăderea transmiterii în comunitate şi la scăderea numărului de cazuri. În ultima perioadă, avem o scădere a mediei de vârstă a cazurilor infectate, după cum avem şi o creştere a a numărului de cazuri grave la persoane relativ tinere’, a spus Ministrul Sănătății, la Digi24.

Ce avertizează OMS

Pe de altă parte, OMS a avertizat că persoanele cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani, asimptomatice, pot răspândi mai ușor virusul fără să știe.

‘Acest lucru creşte riscul răspândirii virusului la persoanele cele mai vulnerabile, la vârstnici, bolnavi cronici, oameni care locuiesc în zone urbane dens populate şi în cele rurale izolate. Trebuie să ne dublăm eforturile pentru a opri virusul să ajungă în comunităţile vulnerabile’, a declarat Takeshi Kasai, directorul regional al OMS pentru Pacificul de Vest, în cadrul unei conferinţe de presă online, citat de Digi24.

citește și...