Oana Lis, despre viața de psiholog: ”Am avut şi clienţi care au avut coronavirus”

14.08.2020, 13:54
Oana Lis, despre viața de psiholog: ”Am avut şi clienţi care au avut coronavirus”
Oana Lis, despre viața de psiholog: ”Am avut şi clienţi care au avut coronavirus”

Oana Lis a devenit psihiolog de curând. Acesta a afirmat că printre cei pe care au apelat la serviciile ei au fost și persoane infectate cu noul coronavirus.

Anul trecut, Oana Lis, în vârstă de 41 de ani, a terminat Facultatea de Psihologie. Ulterior și-a deschis un cabinet, însă din cauza pandemiei l-a închis și oferă ședințe gratuite online.

Partenera de viață a fostului primar al Capitalei, Viorel Lis, a dezvăluit că printre cei care au apelat la ajutorul ei s-au aflat și persoane infectate cu coronavirus.

”Aveam şi eu doi clienţi la cabinet şi a venit pandemia. Acum l-am închiriat unor prietene şi eu ţin cursuri de psihologie online. Am ţinut şedinte online mai mult pentru românii de peste hotare, ca să încep şi eu uşor, uşor, să-mi desfăşor activitatea. Am avut şi clienţi care au avut coronavirus. Dacă testele erau mai ieftine poate continuam şi eu la cabinet, dar nu îţi dă mâna să dai 400 de lei pe un test.

Sper la o lume mai bună, noi, românii, suntem obişnuiţi să socializăm. Singurătatea nu poate duce la lucruri bune. Eu nu eram de acord înainte să stai atâta pe Internet, dar acum este o necesitate şi măcar aşa eşti conectat şi socializezi. În rest, cu câtă lume te vezi mai mult, cu atât creşte riscul de a te infecta cu coronavirus. Ştiu de la nişte notari că foarte mulţi şi-au făcut testamentul în această perioadă”, a declarat oana Lis pentru click.ro.

Peste 68.000 de îmbolnăviri cu coronavirus în țara noastră

Alte 1.415 noi cazuri de coronavirus au fost raportate în România în ultimele 24 de ore. Bilanțul total al îmmbolnăvirilor a ajuns la 68.046.

În ultima zi au fost înregistrate 44 de decese.

Cele mai multe cazuri noi înregistrate vineri, 14 august 2020, au fost în Capitală – 172.

În unitățile sanitare, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.431 Dintre acestea, 473 sunt internate la terapie intesivă.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.478.056 de teste pentru coronavirus. Dintre acestea 22.914 au fost efectuate în ultimele 24 de ore.

Pe teritoriul României, 8.799 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.179 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 24.859 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 77 de persoane.

Până astăzi, 2.904 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

citește și...