Emma Răducanu: Fosta campioană de la US Open vrea “consecvență” – nu un “antrenor extraordinar

13.10.2022, 19:15

Emma Răducanu trebuie să se concentreze pe găsirea “consistenței” în circuitul WTA, mai degrabă decât să meargă pe drumul unui “super antrenor”, după ce relația cu Dmitry Tursunov a luat sfârșit. “Ambițiile lui Răducanu de a-și apăra titlul la US Open au fost nerealiste”, spune analistul de tenis Barry Cowan.

Fosta campioană de la US Open este în căutarea celui de-al cincilea antrenor în 16 luni, după ce antrenorul ei rus Tursunov a decis să nu-și prelungească șederea dincolo de contractul actual.

Răducanu, care împlinește 20 de ani luna viitoare, s-a bucurat de câteva rezultate promițătoare sub comanda lui Tursunov, inclusiv atingerea semifinalei la Korea Open de la Seul luna trecută.

Fosta campioană de la US Open are nevoie de “consecvență”

Cu toate acestea, ea a continuat să sufere din cauza accidentărilor într-un sezon cu întreruperi, retrăgându-se la jumătatea confruntării din optimi cu Jelena Ostapenko din cauza unei accidentări la fesieri și retrăgându-se de la Openul Transilvaniei de săptămâna trecută din cauza unei probleme la încheietura mâinii.

Andrew Richardson a ajutat-o pe Răducanu să obțină gloria la US Open după ce au câștigat împreună o victorie de poveste în 2021, înainte ca Jeremy Bates să intervină la Indian Wells anul trecut, iar apoi a venit la bord germanul Torben Beltz, care a ajutat-o pe Angelique Kerber să ajungă numărul 1 mondial.

“Ambițiile lui Răducanu de a-și apăra titlul la US Open au fost nerealiste”

Ea a apelat la Tursunov înainte de apărarea sa la US Open 2022, dar cu acest parteneriat la final, toate gândurile s-au îndreptat rapid către cine va aduce la bord următorul număr 1 britanic.

Analistul de tenis Barry Cowan a declarat pentru Sky Sports:

“Simt că s-au modificat problemele cu ratingul lui Răducanu și cu locul de unde vine Tursunov – au fost probleme cu posibilele vize – și cred că a fost, cel mai probabil, cel mai bine pentru fiecare eveniment pe termen lung. Am crezut tot timpul că va fi pe termen scurt, iar trecutul istoric vă va spune că trecutul lui Răducanu cu antrenorii va fi pe termen scurt.

Suntem din nou capabili acolo unde a fost Răducanu pentru câteva ocazii în multe din profesia ei de tenis. Asta îi place și de asta are nevoie.

Chiar și mai devreme, ca junior, percepția ei a fost tot timpul că antrenorul este acolo pentru o perioadă scurtă de timp, așa că, cel mai probabil, este momentul să facă un inventar și să lucreze la sănătatea ei cu câteva luni înainte de noul sezon”.

Cowan a adăugat că ambițiile lui Răducanu de a-și apăra titlul la US Open au fost “nerealiste”, având în vedere că fizicul ei este încă în creștere, iar ratingul ei a depășit pragul de 50 de puncte – în acest moment ocupă locul 68.

 

citește și...