Emma Răducanu a învins-o pe Serena Williams la Cincinnati. ”A fost o adevărată onoare să împart terenul cu ea”

17.08.2022, 14:06

Serena Williams a fost învinsă de Emma Răducanu, în primul tur al turneului de categorie WTA 1000 de la Cincinnati. Legenda tenisului, în vârstă de 40 de ani, s-a confruntat cu campioana de la US Open pentru prima și, probabil, ultima dată în cariera sa. A fost una dintre cele mai bune performanțe pe care Răducanu le-a produs de la câștigarea US Open de anul trecut.

Emma Răducanu a ieșit învingătoare dintr-o confruntare între generații în fața vedetei tenismenei Serena Williams, cu o victorie cu scor 6-4, 6-0, în întâlnirea lor din primul tur la Western and Southern Open de la Cincinnati.

Britanica a avut nevoie de doar 65 de minute pentru a câștiga un meci în care și-a cedat serviciul o singură dată, la 4-1 în primul set. Britanica s-a impus cu 6-4, 6-0 în doar o oră și cinci minute.

Serena Williams a fost învinsă de Emma Răducanu

Williams s-a chinuit să-și găsească ritmul – reverul ei a dezamăgit-o adesea și i-a oferit puncte ușoare lui Răducanu.

Răducanu a câștigat US Open la 18 ani, anul trecut, iar adolescenta nu s-a lăsat intimidată.

Serena Williams a ales să nu ofere nicio declaraţie

Nu au existat cuvinte de adio sau lacrimi pe teren din partea lui Williams, spre deosebire de Toronto, săptămâna trecută, când a pierdut în fața Belindei Bencic.

„Cred că am fost calmă de la început la final, dar am știut cât de important este fiecare punct. Dacă eziți câtuși de puțin, vine peste tine. Este o legendă!

Cred că trebuie să o onorăm cu toții pe Serena, care a avut o carieră uimitoare. Sunt recunoscătoare pentru experiența de a juca împotriva ei, pentru că drumurile noastre s-au intersectat. Tot ce a reușit este inspirațional, a fost o adevărată onoare să împart terenul cu ea”, a spus Emma după meci, conform Daily Mail.

Este o lovitură pentru Serena pentru US Open de la New York, care începe la sfârșitul acestei luni. Williams speră să mai încerce încă o dată să obțină gloria unui slam în Queens.

În turul următor, Emma Răducanu va da piept cu Viktoria Azarenka, partidă ce va avea loc în această seară.

 

citește și...