Emma Răducanu, numită „incredibilă” de idolul ei. Ce predicții face Simona Halep

02.11.2021, 20:53
Emma Răducanu, numită „incredibilă” de idolul ei. Ce predicții face Simona Halep
Emma Răducanu, la TransylvaniaOpen. Foto" Facebook

Simona Halep i-a adus Emmei Răducanu cele mai mari omagii posibile în timpul Transilvania Open. Românca a ajuns în finala turneului, în timp ce britanica a ajuns în optimi.

Simona Halep a fost lipsită de echivoc în laudele sale aduse Emmei Răducanu, în timpul Transilvania Open. Românca a numit-o pe adolescentă „incredibilă” și a făcut o predicție îndrăzneață cu privire la viitorul campioanei de la US Open.

Campioana de Grand Slam a explicat ce o face pe Răducanu o jucătoare atât de excelentă.

„Va fi una dintre cele mai bune jucătoare din lume”

„Cred că mentalitatea ei a fost foarte puternică și, de asemenea, jocul ei. Ea a arătat un tenis grozav, foarte rapid, foarte aproape de linia de bază și cred că mișcarea ei a fost de asemenea grozavă. (…) Poate ajunge cu ușurință în top 10, și, cred că mai devreme decât cred toți ceilalți.

Fostul lider mondial spune că britanicii ar trebui să continue să o prețuiască pe Răducanu și victoria ei istorică la US Open, în timp ce ea continuă să se adapteze la presiunea de a juca în turneul WTA. Halep a adăugat:

„Presiunea nu este grozavă pentru o jucătoare, chiar dacă este atât de tânără. (…) Ar fi bine să vă bucurați de rezultatele ei, de tenisul ei, de așa cum este, pentru că este super drăguță și așteptați că ea să crească la acest nivel pentru că a sărit după ce a făcut ceva grozav.

Emma Răducanu a depășit-o pe Simona Halep în clasamentul WTA

Emma Răducanu a depăşit-o în clasament pe Simona Halep. Românca se află pe poziţia a 22-a în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), dat publicităţii luni.

Halep nu mai fusese în afara top 20 WTA din aprilie 2013, când se află pe locul 23.

România are doar patru reprezentante în top 100, celelalte trei fiind Sorana Cîrstea (38), Irina Begu (60) şi Gabriela Ruse (86). Alte două românce sunt aproape de top 100, Jaqueline Cristian pe 104, iar Ana Bogdan pe 108.

Britanica de origine română Emma Răducanu (23 WTA, 18 ani) a fost eliminată în sferturile de finală de la Transylvania Open (Cluj-Napoca) de ucraineanca Marta Kostyuk (55 WTA), scor 2-6, 1-6.

 

 

citește și...